Πολλά πράγματα αλλάζουν, αλλά πολλά είναι και εκείνα που δεν αλλάζουν ποτέ. Ένα απο αυτά είναι η αγάπη του κόσμου για τον καφε ! Οι ιδιαίτερες συνθήκες που ζήσαμε τους προηγούμενους μήνες, οδήγησαν τους λάτρεις του καφέ στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην αναζήτηση παρασκευών καφέ που θα μπορούσε να φτιάξει εύκολα κανεις στο σπίτι του. Πάμε να δούμε τις 3 παρασκευές που έκανα θραύση στο διαδίκτυο και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσουν αντικείμενο πειραματισμού πολλών barista με την επιστροφή στην κανονικότητα.
Dalgona Coffee
Ο Dalgona Coffee είναι μια τάση στον καφέ που προέρχεται απο την Ν. Κορέα και έγινε γνωστή από τα social media απο το Μάρτιο του 2020 και πλέον είναι πολύ δημοφιλής στον πλανήτη . Η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη και γνώριμη στον Έλληνα, αφου θυμίζει πολύ το δικό μας φραπέ. Τα υλικά που απαιτούνται είναι στιγμιαίος καφές ,γάλα ,νερό και ζάχαρη. Η βασική σύνθεση του είναι στιγμιαίος καφές χτυπημένος σε αφρώδη σύσταση , ο οποίος πατά σε μία βάση παγωμένου γάλακτος, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα. Θεωρείται σίγουρο πως ο Dalgona θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλές δημιουργίες απο τους master του χώρου μέσα στο 2021.
Ελληνικός καφές
Ο γνωστός και αγαπημένος στους Έλληνες καφές, έκανε πολλούς περισσότερους φίλους και στον υπόλοιπο πλανήτη μέσα απο την πανδημία. Η υφή του, η δυνατή γεύση του και το αξέχαστο άρωμά του εντυπωσίασαν λάτρεις του καφέ που δεν είχαν την τύχη να τον δοκιμάσουν μέχρι τώρα. Πολύ είναι αυτοί που προτείνουν τον καθαρισμό του στόματος με παγωμένη σόδα πριν την κάθε γουλιά ,για την απόλυτη γευστική εμπειρία!
Βιετναμέζικος καφές
Το Βιετνάμ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας καφέ στον πλανήτη. Δεν αποτελεί λοιπόν έκλπληξη πως τα ροφήματα τους εκτοξεύονται διεθνώς το 2021. Ο κόκκοι καφέ του Βιετνάμ ,ανήκουν στην πλειοψηφία τους στην ποικιλία Robusta. Τα χαρακτηριστικά του Robusta είναι: διπλάσια ένταση σε καφεϊνη απο τον Arabica , αυξημένη οξύτητα και έντονη γεύση. Τα 2 βασικότερα ροφήματα καφέ που προτιμούν οι Βιετναμέζοι ,είναι ο Βιετναμέζικος παγωμένος καφές (Ca phe sua da) και ο καφές με αυγό (ca phe trung). Ο πρώτος ,φτιάχνεται με καφέ Robusta,σε συνδυασμό με ζαχαρούχο γάλα και παγο, ενώ ο δευτερος παίρνει το όνομά του απο τη μαρέγκα που φτιάχνεται απο κρόκο αβγού και ζαχαρούχο γάλα και αντικαθιστά το γνωστό αφρόγαλα σε ζεστά ή κρύα ροφήματα.