Aρχική Καφές Jacobs Espress Barista Advanced Seminar

Jacobs Espress Barista Advanced Seminar

από enterid

Ο κύκλος των σεμιναρίων μας συνεχίζεται με το διήμερο σεμινάριο “Jacobs Εspresso Barista Advanced Seminar” στις 4 & 5 Απριλίου με εισηγητή τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή κ.Φώτη Λέφα. Το επίπεδο των συνεργατών από Ηλεία και Ζάκυνθο , που συμμετείχαν ήταν υψηλό και την φετινή χρονιά και ο κ. Φώτης Λέφας μας μετέδωσε ότι το να καταφέρεις να φτιάξεις έναν καλό espresso είναι από μόνο του τέχνη, το να δημιουργήσεις ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα μοτίβα στην κρέμα του espresso απαιτεί δεξιοτεχνία και καλλιτεχνία. Αναλυτικότερα τo σεμινάριο «Jacobs espresso barista advanced» διεισδύει στην χημεία του καφέ και αναλύει εξισώσεις και παραμέτρους με υδροδυναμική και υδροκινητική. Πραγματοποιείται συνεχής ανάλυση των αισθήσεων και άσκηση αναγνώρισης των αρωμάτων καφέ. Έχοντας αφομοιώσει οι συμμετέχοντες ότι ένας barista πρέπει να έχει συνοδοιπόρους του: τα σωστά εργαλεία, τον χρόνο , την υπομονή, το μεράκι και την όρεξη για πειραματισμό και δημιουργία, την δεύτερη μέρα μετέτρεψαν το αφρόγαλα σε μικρά έργα τέχνης latte art.

Το νέο κύκλο των σεμιναρίων μας για 4η συνεχή χρονιά, ανοίγει το διήμερο σεμινάριο “Jacobs Espresso Barista Basic” με πιστοποιημένο εισηγητή τον κ.Φώτη Λέφα στις 7-8 Μαρτίου. Η πρώτη μέρα είχε σαν στόχο οι εκπαιδευόμενοι να κατανοήσουν τα πάντα για την πρώτη ύλη που χρησιμοποιούν και τους παράγοντες που επηρεάζουν τον espresso, μέχρι να φτάσουν στο απολαυστικό φλιτζάνι που σερβίρεται στο καταναλωτή. Ακολούθησαν λοιπόν την εκπαιδευτική διαδρομή της πρώτης ύλης μας, από την παραγωγή προς την κατανάλωση. Την δεύτερη μέρα ο κ.Φώτης Λέφας εκπαίδευσε τον κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά, γνωστοποιώντας ότι ο τελευταίος παράγοντας που επηρεάζει το φλιτζάνι μας είναι οι ικανότητες του Barista.

You may also like