Aρχική Καφές To 2022 με την ματιά των Coffee & Bar Experts

To 2022 με την ματιά των Coffee & Bar Experts

από enterid

Το 2022 ήταν μια γεμάτη και πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά για τους Coffee & Bar Experts. Περιελάμβανε χρήσιμα σεμινάρια που βοήθησαν πολύ στην επαγγελματική εξέλιξη των ανθρώπων της εστίασης. Οδήγησε στην βελτίωση προϊόντων και υπηρεσιών και στην ενίσχυση της θέσης τους στην αγορά. Πάνω απ όλα όμως, ήταν ένα συγκλονιστικό ταξίδι εμπειριών. Ας δούμε γιατί:

Ιανουάριος:

Η 8th Sin κατακτά το κοινό της σοκολάτας

 

Ως γνωστόν, οι Coffee & Bar Experts έχουν δημιουργήσει το δικό τους chocolate brand με την επωνυμία 8th Sin, εξερευνώντας κάθε πτυχή και ιστορία της. Μετά από ενδελεχή μελέτη και επιστημονική προετοιμασία, επέλεξαν εκλεκτούς κόκκους κακάο απ όλο τον κόσμο και έβαλαν σε εφαρμογή το όνειρο τους.

Η 8th Sin αγαπήθηκε ιδιαίτερα από πολλά καταστήματα της Ηλείας και της Ζακύνθου. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να ανανεώσουν την γευστική εμπειρία των επισκεπτών, εμπνέοντας ζεστασιά και την αίσθηση της παρέας. Σε μια εποχή που η εστίαση καλείται να εξελιχθεί, η εν λόγω σοκολάτα ανεβάζει σε υπερθετικό βαθμό τον πήχη της σοκολάτας.

Φεβρουάριος:

Σεμινάριο Cocktail, με τον Ιωάννη Τσούκαλη και τον Κωνσταντίνο Βλάση 

Με γλαφυρό και εκφραστικό τρόπο, οι δύο εκπαιδευτές προχώρησαν σε μια βαθιά προσέγγιση των νέων τάσεων και ανέδειξαν τον τρόπο που εναρμονίζονται με διάσημες συνταγές.

Ένα επίσης πολύ σημαντικό συστατικό της παρουσίασης ήταν οι πουρέδες και τα σιρόπια της Naturerra, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν δύο εγχώρια προιόντα, το Otto’s Athens Vermouth και το Βοτανικόν gin.

Μάρτιος:

Basic coffee seminar με τον Φώτη Λέφα

O κ. Λέφας έχει βοηθήσει τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση των επαγγελματιών του νομού που καταπιάνονται με την τέχνη του espresso και αποτελεί έναν φωτεινό φάρο γνώσεων για αρχάριους και προχωρημένους baristi.

Καταφέρνει με σαφήνεια και εξειδικευμένη γνώση να ανοίξει ένα πολύ ενδιαφέρον μονοπάτι επικοινωνίας, με κεντρικό θέμα την παρασκευή του καφέ. Φροντίζει όμως πρώτα να θέτει γερές βάσεις και να εισάγει σταδιακά στον κόσμο αυτό, κάθε ενδιαφερόμενο.

Απρίλιος:

Τεχνικό σεμινάριο με τον Στέλιο Αποστολάκη

Ένα πρωτοποριακό τεχνικό σεμινάριο παρακολουθήσαμε τον Απρίλιο στο showroom των Coffee & Bar Experts, με στόχο την εκπαίδευση των ανθρώπων που ειδικεύονται στις μηχανές του καφέ. Ο εισηγητής Στέλιος Αποστολάκης, είναι ένας από τους πρώτους πιστοποιημένους εκπαιδευτές της SCA παγκοσμίως, με εμπειρία άνω των 20 ετών και ήταν μεγάλη τιμή να τον έχουμε κοντά μας.

Στο σεμινάριο έγινε ανάλυση θεματικών ενοτήτων, όπως υδραυλικά και ηλεκτρονικά κυκλώματα, καθαρισμός, προληπτική συντήρηση, διαχείριση εργασιών, εφαρμογές και εξοπλισμός. Μίλησε επίσης για την CTG (Coffee Technicians Guild) την επίσημη συντεχνιακή οργάνωση της Specialty Coffee Association (SCA) και τις λύσεις που προσφέρει. 

Οκτώβριος:

Η αγάπη του κοινού για τον “Παππού”

Ο ελληνικός καφές είναι κομμάτι της παράδοσης και κάθε στάδιο έχει τα ίχνη του βαθιά στην ιστορία μας. Το 2021 παρουσιάσαμε με χαρά το υπερσύγχρονο νέο roasting lab των Coffee & Bar Experts. Περίπου έναν χρόνο μετά, ζήσαμε και τους καρπούς των αποτελεσμάτων της σημαντικής αυτής επένδυσης, καθώς οι καταναλωτές του έδειξαν την έμπρακτη αγάπη τους για τον παραδοσιακό μας καφέ.

Ο “Παππούς” επανέφερε τους νέους στον ελληνικό καφέ και ανέβασε το ποσοστό κατανάλωσης σ αυτές τις ηλικίες, ενώ σίγουρα εδραιώθηκε και στους “παλιούς”. Εις ανώτερα λοιπόν. Ευχόμαστε καλή και δημιουργική νέα χρονιά, με υγεία και δύναμη σε όλους!

You may also like