Δεν είναι ακριβώς στο DNA μας, αλλά την αγαπάμε ιδιαίτερα. Δεν την έφτιαχνε η γιαγιά όταν ήμασταν μικροί, αλλά είναι κάτι βράδια που τη ζητάμε σαν τρελοί. Δεν είναι εύκολο να την πετύχεις, αλλά αν βρεις κάποιον που ξέρει, τότε πιάσε θέση στο πιο κοντινό τραπέζι.
Οι παραπάνω σκέψεις δεν είναι γρίφος, αλλά η πραγματικότητα γύρω από την pizza. Όπως καταλάβατε, η παρασκευή της είναι μια δυσεύρετη τέχνη και η ισορροπία που απαιτεί, ένας ιδιαίτερος χορός από υλικά και χρόνους. Ψάχναμε καιρό για ένα μέρος που ξεχωρίζει στο εν λόγω θέμα αλλά ευτυχώς η αναζήτηση, μας οδήγησε στο Olio.
Πρόκειται για ένα καταπληκτικό εστιατόριο, με πολύ αγάπη για το καλό φαγητό, γεγονός που αντιλαμβάνεται κανείς αμέσως. Τα ζυμάρια φτιάχνονται με παραδοσιακές τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι κορυφαίας ποιότητας τυριά και αλλαντικά, όπως θα διαπιστώσετε και στις παρακάτω περιγραφές.
Η κουζίνα είναι διεθνών προδιαγραφών και οι μυρωδιές που βγαίνουν απ αυτήν το πιστοποιούν. Πάμε να γνωρίσουμε τις τρεις πρώτες προτάσεις και φυσικά να τις παραγγείλουμε!
Ελληνική:
Φέτα, ντοματίνια, πιπεριές, ελιές, κρεμμύδι
Καυτερή:
Σαλάμι chorizo, chilly, ελιές
Pistachio:
Τυρί fiore di latte, burrata, μορταδέλα, φυστίκι Αιγίνης, λάδι βασιλικού
Λετρίνων, πλατεία Σάκη Καράγιωργα, Πύργος