Ο ελληνικός καφές είναι κομμάτι της παράδοσης και κάθε στάδιο έχει τα ίχνη του βαθιά στην ιστορία μας. Για να κατανοήσουμε καλύτερα το ιδιαίτερο αυτό αντικείμενο, βρεθήκαμε στο νέο εργαστήριο των Coffee & Bar Experts, μελετώντας βήμα βήμα κάθε τεχνική.
Την προηγούμενη εβδομάδα μας ξενάγησαν στην διαδικασία, την μέτρησης, της επιλογής και του ψησίματος του καφέ, μ ένα πολύ χρήσιμο video. Στο σημερινό όμως φωτογραφικό αφιέρωμα, θα ασχοληθούμε με την άλεση και την συσκευασία όπως ακριβώς συμβαίνει.
Όπως θα δείτε και παρακάτω, είναι πολύ σημαντική η ακρίβεια στη ζύγιση και το μέγεθος του κόκκου, παράγοντες που διασφαλίζουν ένα καλό αποτέλεσμα.
Στη συσκευασία αναγράφεται ο βαθμός ψησίματος, που χωρίζεται σε μεσαίο και σκούρο, πράγμα που αναγράφεται για τον καταναλωτή. Το αεροστεγές κλείσιμο είναι επίσης προαπαιτούμενο για να διατηρηθούν τα αρώματα και η φρεσκάδα του καφέ. Δείτε τις εικόνες που ακολουθούν:
Βαθμός άλεσης του κόκκου σε σκόνη:
Ακρίβεια στη ζύγιση με ειδικό μηχάνημα:
Συσκευάζεται πάντα φρέσκος και διατηρείται με αεροστεγές κλείσιμο:
Στη χόβολη, έτοιμος για κατανάλωση:
Τρόποι επικοινωνίας:
info@coffeebarexperts.gr
Ανθόπυργος, Αγίου Γεωργίου