Aρχική Ζωή Είσαι σε μονόπλευρη σχέση; 7 σημάδια για να το μάθεις

Είσαι σε μονόπλευρη σχέση; 7 σημάδια για να το μάθεις

από enterid

Και ρωτάς τις φίλες σου: “Είναι εντάξει όλο αυτό τώρα;”

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει να κάνει με το αν είναι καλός άνθρωπος ή όχι. Όμως έχεις αυτή τη γυναικεία διαίσθηση (που ποτέ δεν κάνει λάθος), ότι κάτι δεν κολλάει, κάτι δεν πάει καλά. Σαν να είναι ένας απλός συνοδηγός στο αμάξι της ζωής, χωρίς να τον ενδιαφέρει αν πάτε στο σωστό δρόμο ή αν έχετε χαθεί.

Συνεχίζεις να αναρωτιέσαι αν γίνεσαι υπερβολική, όμως συνεχίζεις να έχεις αυτό το συναίσθημα του ότι κάτι δεν πάει καλά.

Είναι παράλογο ή απλώς έχεις πολλές προσδοκίες;

Είσαι σε μονόπλευρη σχέση; 7 σημάδια για να το μάθεις

Διάβασε παρακάτω τα 7 μεγαλύτερα σημάδια μιας μονόπλευρης σχέσης που θα σου πουν ακριβώς αν τα πράγματα είναι στον λάθος δρόμο ή όχι:

 1. Εσύ κανονίζεις πάντα όλες σας τις εξόδους.
  Αυτό το ρομαντικό δείπνο που του ετοίμασες για εσάς τους δύο; Τις διακοπές που κανόνισες μόνη σου και ήσουν εσύ αυτή που βρήκε εισητήρια και ξενοδοχείο;
  Σκέφτεσαι και ξανασκέφτεσαι κάθε λεπτομέρεια από το τελευταίο εξάμηνο και δεν μπορείς να θυμηθείς την τελευταία φορά που αυτός πρότεινε να κάνετε κάτι μαζί ή έστω να πάτε κάπου. Ένα σινεμά στην τελική.
  Αυτό είναι ένα από τα πρώτα σημάδια μιας μονόπλευρης σχέσης, όταν συνειδητοποιείς ότι δεν προσπαθεί καν να κανονίσει κάτι για εσάς τους δύο πια γιατί εσύ έχεις γίνει η προσωπική του γραμματέας και κλείνεις το κάθε του ραντεβού.
 2. Δεν σε υπολογίζει στις μεγάλες αποφάσεις που αφορούν τη ζωή του
  Είστε μαζί κοντά δύο χρόνια και ακόμα να σε υπολογίσει στις σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τη ζωή του.
  Ξαφνικά, μετακομίζει σε ένα διαμέρισμα όπου η απόσταση από εσένα είναι τεράστια, χωρίς να σε ρωτήσει πώς νιώθεις γι’αυτό.  Μετά κλείνει ένα ταξίδι 2 μηνών στην Ασία γι’αυτόν και τους φίλους του. Μοιάζει λες και δεν σκέφτεται καν κάποιο μέλλον για εσένα, ενώ εσύ κάνεις όλη τη σκληρή προσπάθεια γι’αυτόν.
  Αν ποτέ δεν σε ρωτάει πώς νιώθεις όταν παίρνει τέτοιου είδους αποφάσεις, είναι σίγουρα σημάδι ότι σε έχει δεδομένη και πρέπει να αποκαταστήσετε τις ισορροπίες στη σχέση σας.
Είσαι σε μονόπλευρη σχέση; 7 σημάδια για να το μάθεις
 1. Ποτέ δεν συμβιβάζεται σε αυτά που θέλει
  Εσύ αλλάζεις το ωράριο εργασίας σου για να βρεις περισσότερο χρόνο ώστε να είστε μαζί. Αυτός, πάντα σου ζητάει να βρεθείτε στο σπίτι του Παρασκευή βράδυ.
  Όταν κάτι του κοστίζει οικονομικά έστω και στο ελάχιστο, δεν θέλει να το κάνει. Θα μπορούσες πάλι να τον δικαιολογήσεις και να τον πεις τσιγκούνη, ψαλιδοτσέπη ή απλώς να πεις ότι έχει οικονομικές στενότητες αυτό το καιρό. Θα μπορούσαμε να σου απαντήσουμε ότι κι εσύ έχεις, αλλά προσπαθείς. Αυτός απλώς δεν προσπαθεί.
  Παρατήρησε μόνο πόσο ένοχη σε κάνει όταν παραπονιέται για το πόσο “απασχολημένος” ή “αγχωμένος” είναι κάθε φορα που μια απόφαση δεν τον συμφέρει…
 2. Πάντα βάζει τους φίλους του πάνω από εσένα
  Ας είμαστε ξεκάθαροι μια στιγμούλα: Το να κάνεις χρόνο για τους φίλους σου μέσα σε μια σχέση είναι πολύ σημαντικό, τόσο γι’αυτόν όσο και για εσένα. Όμως, μπορείς να καταλάβεις πότε τα πράγματα έχουν πάρει τη λάθος πορεία όταν ο σύντροφός οσυ πάντα σε παρατάει για ένα καλύτερο σχέδιο που έρχεται σε συνάρτηση με τους φίλους του, αντί με εσένα.
  Ίσως να ακυρώσει τη βραδιά που είχατε κανονίσει να πάτε σινεμά, ενώ ήταν μια από τις σπάνιες φορές που είχατε κανονίσει κάτι και οι δύο σας, όχι μόνο εσύ. Ή σου λέει ότι είναι πολύ απασχολημένος για να πάτε ένα Σαββατοκύριακο μια εκδομή ενώ κανονίζει το bachelor party του κολλητού του.
  Ξανά, οι φίλοι είναι σημαντικοί. Ωστόσο, θα έπρεπε κι εσύ να είσαι το ίδιο σημαντική γι’αυτόν. Τουλάχιστον θα έπρεπε να είστε στην ίδια σελίδα με τους τόσο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή του.
Είσαι σε μονόπλευρη σχέση; 7 σημάδια για να το μάθεις
 1. Εσύ είσαι αυτή που πάντα καταλήγει να απολογηθεί
  Όταν διαφωνείτε για κάτι, ποτέ δεν βλέπει τα πράγματα από τη δική σας οπτική γωνία. Ακόμα κι αν τολμήσεις να υπαινηχθείς το παραμικρό για την αμέλεια του προς τα εσένα, σε αντιμετωπίζει αποκαλώντας σε “υπερβολική” και “υψηλών προσδοκιών”.
  Αν ξέρεις ότι έχει άδικο κι όμως είσαι εσύ αυτή που καταλήγεις να ζητάς συγγνώμη, κάτι σίγουρα δεν πάει καλά. Και οι δύο πλευρές θα έπρεπε να είναι σε θέση να παραδέχονται τον ρόλο τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε από κοινού και να προσπαθείτε μαζί να τα λύσετε χωρίς να κατηγορείται μόνο ο ένας για τα λάθη και τα προβλήματα. Ποτέ σε μια σχέση δεν φταίει μόνο ο ένας.
 2. Σε κρατά σε απόσταση από την προσωπική του ζωή
  Σε κρατάει σε απόσταση από τους γονείς του μετά από χρόνια σχέσης. Ποτέ δεν σε καλεί σε party με τους φίλους του. Οι απαντήσεις του είναι γενικές και χωρίς ουσία όποτε τον ρωτάς γι’αυτόν και τη δουλειά του.
  Εν τω μεταξύ, εσύ πάντα βρίσκεις τρόπους να τον βάλεις στη ζωή σου. Αν αυτό συμβαίνει τότε είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι ο σύντροφός οσυ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να έχει μια σχέση μαζί σου με τους δικούς του όρους.
  Όταν ένας άνδρας πραγματικά σε θέλει και νοιάζεται για σένα, θέλει να σε γνωρίσει σε δικούς του ανθρώπους και να σε βάλει στο κύκλο του (ακόμα κι αν γίνεται σταδιακά).
 3. Δεν προσπαθεί να σε εντυπωσιάσει πια
  Ίσως το μεγαλύτερο σημάδι όλων: όταν ο άνδρας δεν προσπαθεί καν πια. Κάνεις την προσπάθεια να κάνετε διασκεδαστικά πράγματα μαζί, να φαίνεσαι πάντα όμορφη και να του δείξεις τι νιώθεις όμως σε αντάλλαγμα απλώς φροντίζει για τις δικές του ανάγκες και ποτέ δεν σκέφτεται τρόπους να σε ευχαριστήσει.
  Όλα τα ζευγάρια περνούν φάσεις κατά τις οποίες και οι δύο πλευρές έχουν χαλαρώσει λιγάκι, όμως δεν θα έπρεπε ποτέ να φτάσει στο σημείο όπου ο ένας δεν προσπαθεί πια για να επαναφέρει πάλι το πάθος και τη στοργή πίσω στη σχέση.
  Αν έχει σταματήσει να σκέφτεται τις ανάγκες σου, μια μονόπλευρη σχέση ίσως είναι το μέλλον σου…
Είσαι σε μονόπλευρη σχέση; 7 σημάδια για να το μάθεις

You may also like