Aρχική Χωρίς κατηγορία Το μυστικό για τραγανά τηγανητά καλαμαράκια

Το μυστικό για τραγανά τηγανητά καλαμαράκια

από enterid
  1. Ξεπαγώνουμε τα καλαμάρια μας.
  2. Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  3. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά. Το λάδι πρέπει να σκεπάζει μια στρώση καλαμαράκια.
  4. Σε μια νάιλον σακούλα (προσοχή μην είναι τρύπια) ή σε poly bag, βάζουμε αρκετό αλεύρι, παίρνουμε λίγα καλαμαράκια και τα βάζουμε μέσα. Κλείνουμε τη σακούλα και «χτυπάμε» το αλεύρι με τα καλαμαράκια μέχρι να αλευρωθούν καλά εσωτερικά και εξωτερικά.
  5. Αφού κάψει καλά το λάδι, τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι από τα καλαμαράκια και τα βάζουμε λίγα λίγα (όχι πολλά μαζί γιατί θα “πέσει” η θερμοκρασία του λαδιού) στο καυτό λάδι. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει  τηγάνι, αρχίζουμε να τα γυρίζουμε στο ένα λεπτό από τη στιγμή που μπήκαν στο καυτό λάδι. Αν έχουμε φριτέζα τα αφήνουμε ως έχουν. (προτιμήστε να είναι και σε βαθύ τηγάνι ή φρυτέζα, για να σκεπάζονται από το λάδι). Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σε δόσεις με τα υπόλοιπα καλαμαράκια, αφήνοντας το λάδι εν” τω μεταξύ να κάψει και πάλι καλά πριν την επόμενη δόση).
  6. Ο συνολικός χρόνος τηγανίσματος δεν πρέπει να ξεπεράσει τα δύο -τρία λεπτά (2-3 λ) με το ρολόι. Αμέσως μόλις πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα είναι έτοιμα.  ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
  7. Αφαιρούμε τα καλαμαράκια με τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν τα περίσσια λάδια και τα αλατίζουμε . Δεν τα αλατίζουμε ποτέ πριν τα τηγανίσουμε γιατί με το αλάτι θα «σφίξουν».
  8. Αφήνουμε να ξανακάψει το λάδι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα. Τα σερβίρουμε ζεστά και τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού. Προσοχή: Το χυμό λεμονιού τον προσθέτουμε την ώρα του σερβιρίσματος και όχι νωρίτερα γιατί θα «πανιάσουν».
  9. Τελικά: Το μυστικό για καλαμαράκια, μαλακά εσωτερικά και τραγανή κρούστα εξωτερικά, βασικά είναι ο χρόνος τηγανίσματος ή ψησίματος. Επίσης είναι το καυτό λάδι και το αλάτι στο τέλος του τηγανίσματος και όχι πριν το τηγάνισμα.  Επίσης να βάζετε λίγα λίγα τα καλαμαράκια στο καυτό λάδι για να μη «πέφτει» η θερμοκρασία του λαδιού.

Το μυστικό για τραγανά τηγανητά καλαμαράκια

via

You may also like