Aρχική Ταξίδια Νέο Nissan Qashqai: Ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός και τα υπέροχα χρώματα!

Νέο Nissan Qashqai: Ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός και τα υπέροχα χρώματα!

από enterid

Τίποτα δεν παραμένει ίδιο για πολύ στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των crossover την οποία δημιούργησε η Nissan με το πρώτο Qashqai. Μέσα σε τρία περίπου χρόνια από το λανσάρισμά του, το Qashqai τρίτης γενιάς έχει πουλήσει περισσότερες από 350.000 μονάδες στην Ευρώπη και συνεχίζει να θέτει τα πρότυπα για την κατηγορία των crossover. Με στόχο να διατηρήσει την θέση του ως ο πρωτοπόρος και το σημείο αναφοράς στην κατηγορία του, έρχεται τώρα και πάλι για να ταράξει τα νερά με μια ολοκληρωμένη αισθητική ανανέωση, καθώς και σημαντικές τεχνολογικές αναβαθμίσεις.

Από τις τολμηρές αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση, έως τις σημαντικές αναβαθμίσεις στο σύστημα πολυμέσων και τις συνδεδεμένες υπηρεσίες, η φιλοσοφία πίσω από τις αλλαγές στο Qashqai είναι να διατηρηθεί η ουσία αυτού που αγαπούν οι πελάτες στο Qashqai, να ενισχυθούν τα δυνατά του σημεία και να προστεθεί ακόμα πιο έξυπνη και χρηστική τεχνολογία.

Νέο Nissan Qashqai: Ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός και τα υπέροχα χρώματα!

Νέα εξωτερική σχεδίαση – μία τολμηρή, ξεχωριστή και σπορ εμφάνιση

Το νέο Qashqai αποπνέει έναν αιχμηρό και μοντέρνο δυναμισμό χάρη στην ανανεωμένη σχεδίασή του. Η μπροστινή γρίλια του Qashqai έχει ανασχεδιαστεί πλήρως δημιουργώντας μια ακόμα πιο δυναμική πρώτη εντύπωση. Εμπνευσμένη από τα σχέδια των αρχαίων ιαπωνικών πανοπλιών, αποτελείται από δεκάδες γυαλιστερά, τρισδιάστατα στοιχεία σε μαύρο χρώμα τα οποία φαίνονται να αιωρούνται στον χώρο μεταξύ του χείλους του καπό και του κάτω πλαισίου.

Στα πλαϊνά του κεντρικού τμήματος, τα στοιχεία αυτά σχηματίζουν ένα τριγωνικό σχήμα κάτω από τους νέους προβολείς και φινιρίζονται με σφραγίδα «σατινέ χρωμίου», στην κορυφαία έκδοση.

Οι πλευρές του προφυλακτήρα είναι στο χρώμα του αμαξώματος και μια μαύρη λωρίδα σε γυαλιστερό φινίρισμα περνά κάτω από το πλαίσιο της πινακίδας στις κάτω γωνίες του προφυλακτήρα. Κάτω από τον αεραγωγό ψύξης, υπάρχει μια λεπτή γραμμή στο χρώμα του αμαξώματος η οποία δίνει μια αίσθηση στιβαρότητας στο μπροστινό μέρος.

Νέο Nissan Qashqai: Ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός και τα υπέροχα χρώματα!

Οι νέοι προβολείς κάνουν αίσθηση με την παρουσία τους, έχοντας ακόμα πιο έντονη εμφάνιση. Μια προσαρμοζόμενη μονάδα μεγάλης σκάλας συμπληρώνεται από μια μικρότερη μονάδα για ευρύτερη κατανομή του φωτός, η οποία προσφέρει αυξημένη ορατότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και ομίχλης. Κάτω από το κυρίως σώμα, τα φώτα ημέρας αποτελούνται από πέντε μικρά στοιχεία που έχουν το ίδιο σχήμα με τα «κόμματα» της κύριας μπροστινής γρίλιας.

Τα φώτα ημέρας περιβάλλουν το κύριο σώμα των προβολέων, ενώνονται με το λεπτό φως πάνω από τον προβολέα που είναι παρόμοιο με την μονάδα της προηγούμενης έκδοσης του Qashqai, αλλά τώρα έχει ένα φωτιζόμενο «Nissan» στην άκρη του. Το επάνω στοιχείο των φώτων πορείας ημέρας μετατρέπεται και σε φλας, το οποίο για πρώτη φορά ανάβει με διαδοχικό φωτισμό (ανάλογα με την έκδοση).

Νέο Nissan Qashqai: Ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός και τα υπέροχα χρώματα!

Στο πίσω μέρος, το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων παραμένει αμετάβλητο, αλλά η σύνθεση των φώτων εντός της μονάδας έχει επανασχεδιαστεί. Τα στοιχεία κόκκινου φωτισμού αποτελούνται πλέον από τέσσερα επιμέρους στοιχεία που ακολουθούν το σχήμα που έχουν τα «κόμματα» της μπροστινής μάσκας.

Μοιάζουν να αιωρούνται στο περίβλημα του σώματος και έχουν τώρα μια χαρακτηριστική απόχρωση του κόκκινου, γνωστή ως «super red», προσδίδοντας μια αίσθηση αυξημένης ακρίβειας. Το εξωτερικό περίβλημά τους είναι τώρα διάφανο, για καλύτερη θέαση των στοιχείων φωτισμού.

Νέο Nissan Qashqai: Ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός και τα υπέροχα χρώματα!

Ο προφυλακτήρας έχει αναδιαμορφωθεί και διαθέτει χρώμα – είτε γυαλιστερό μαύρο στις υψηλότερες εκδόσεις, είτε το χρώμα του αμαξώματος στην νέα έκδοση N-Design.

Ομοίως, στην πλάγια όψη του, το νέο Qashqai στις υψηλότερες εκδόσεις διαθέτει ένα νέο γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα στο αμάξωμα κάτω από τις πόρτες και τους θόλους των τροχών.

Οι νέες ζάντες αλουμινίου 18” είναι πλέον στάνταρ στην μεσαία έκδοση του Qashqai. Για τις υψηλότερες εκδόσεις, υπάρχουν νέες ζάντες αλουμινίου σε 19″ και 20″. Αυτή η γκάμα ζαντών αποτελεί μία από τις ευρύτερες στην κατηγορία, προσθέτοντας μια επιπλέον διάσταση στην εντυπωσιακή σχεδιαστική ανανέωση του Qashqai.

Νέο Nissan Qashqai: Ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός και τα υπέροχα χρώματα!

Τρία νέα χρώματα προστέθηκαν στην παλέτα του Qashqai. Το Pearl White είναι νέο και διαθέτει μια πιο καθαρή απόχρωση η οποία δίνει νέα λάμψη υπό ορισμένες συνθήκες φωτισμού. Το Pearl Black αντικαθιστά την προηγούμενη μαύρη επιλογή και έχει μια πιο πλούσια μαύρη απόχρωση η οποία έχει ως αποτέλεσμα να τονίζει την οπτική γεωμετρία του Qashqai.

Το Deep Ocean είναι ένα εντυπωσιακό νέο χρώμα. Βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε σκούρο μπλε και μεταλλικό γαλαζοπράσινο, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες φωτός. Είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει συζητήσεις: «Αυτό το Qashqai είναι μπλε ή μήπως πράσινο;».

Πέντε από τα χρώματα του Qashqai – τα Pearl White, Deep Ocean, Fuji Red, Magnetic Blue και Ceramic Grey – διατίθενται σε two-tone, με μαύρη οροφή για πιο ξεχωριστή εμφάνιση.

Nissan Olympic Cars Ιωάννης Τσιώρης

2ο χλμ Ε.Ο Πύργου Πατρών, 26210 20000

Δελτίο τύπου, εικόνες: Nissan Νικ. Ι Θεοχαράκης

You may also like