Home > EVENTS > H Ποτοποιΐα Μυλωνά στην Πελοπόννησος Expo 2019

H Ποτοποιΐα Μυλωνά στην Πελοπόννησος Expo 2019

Σήμερα Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 16.00, ανοίγει τις πύλες της η Peloponnisos Expo. Στα πλαίσια αυτής, η Ποτοποιΐα Μυλωνά συμμετέχει στο περίπτερο του επιμελητηρίου Ηλείας και θα εκθέσει τα προϊόντα της. Τα στελέχη της θα παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες στο κοινό

Η Πελοπόννησος Expoσυνεχίζει και φέτος δυναμικά με κύριο στόχο να προβάλει την καινοτομία, την παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια και φυσικά τις δράσεις των επιχειρήσεων.

Το 2019, η Πελοπόννησος Expo θα διαρκέσει έως 17 Νοεμβρίου 2019 στο κτίριο ΓΕΑ ΑΕ στη Βι.Πε. Τρίπολης σε ένα χώρο συνυφασμένο στις συνειδήσεις του κόσμου με επιτυχημένες εκθέσεις της Πελοποννήσου.

Η Πελοπόννησος Expo καθιερώνεται ως μια από τις Εκθέσεις σταθμούς της Ελλάδας στην οποία στόχος είναι να συμμετέχουν πανελλαδικές επιχειρήσεις να δημιουργηθούν εμπορικές συμφωνίες μεταξύ εκθετών και επισκεπτών, να αναπτυχθούν νέες επαγγελματικές επαφές με στόχο την εξωστρέφεια μέσω των B2B εμπορικών συναντήσεων και να αποτελέσει μια έκθεση μέσω της οποίας θα ενημερωθούν επισκέπτες και συμμετέχοντες από τις παράλληλες ενημερωτικές εκδηλώσεις & τις ημερίδες της Έκθεσης.

Η θεματολογία της Έκθεσης εμπλουτίζεται επίσης, με ειδικά αφιερώματα & εκδηλώσεις για τον Τουρισμό και τον Αγροδιατροφικό τομέα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της έκθεσης: Εκδήλωση για τον τουρισμό

Διακεκριμένοι ομιλητές-εκπρόσωποι της αιχμής του κλάδου θα συζητήσουν επίκαιρα θέματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις και το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας. Θα αναλυθούν όλα τα είδη του τουρισμού (εναλλακτικός, θρησκευτικός, αλιευτικός κ.ά.) και θα αναπτυχθούν θέματα για την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού και τη διαχείριση των προορισμών.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της έκθεσης: Εκδήλωση για τον πρωτογενή τομέα

Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα μέσα από τη δημιουργία συνεργασιών θα βρεθεί στο επίκεντρο των εργασιών του συνεδρίου. Διακεκριμένοι επιστήμονες και επιχειρηματίες θα αναπτύξουν θέματα όπως: Νέες Τεχνολογίες και Παραγωγική Διαδικασία, Αγροδιατροφή και Επιχειρηματικότητα, Χρηματοδοτικά Εργαλεία – Προώθηση – Branding – Πρακτικές.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου

B2B επιχειρηματικές συναντήσεις από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. Β2Β: επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ επιχειρήσεων και εκπροσώπων ξένων επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για τα πελοποννησιακά προϊόντα και για διεθνή συνεργασία. Οι επιλεγμένες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου θα έχουν προκαθορισμένα ραντεβού με τους ξένους πιθανούς συνεργάτες, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις εγκαταστάσεις της έκθεσης.

Εκδήλωση για τον υπέροχο κόσμο του καφέ στις 5.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της έκθεσης. Γνωρίστε από κοντά το λόγο που κάνει τον καφέ τόσο ιδιαίτερο, διαφορετικό και ελκυστικό. Ο barista Δημήτριος Μπουσούνης ξέρει τον τρόπο να σας μάθει πως να παρασκευάζετε τα σωστά ροφήματα καφέ.

Εκδήλωση για τα μυστικά των cocκtails με βάση το κρασί στις 7μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της έκθεσης. Από τους αμπελώνες της Πελοποννήσου στο ποτήρι του cocktail. Οινόφιλοι και επαγγελματίες της εστίασης θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν και να μάθουν τα μυστικά των cocktails με βάση το κρασί από τον bartender που έχουμε συναντήσει στα σπουδαιότερα αθηναϊκά μπαρ: τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Γαστρονομικό Φεστιβάλ Γεύσεων στις εγκαταστάσεις της έκθεσης. Λίγες ώρες πριν κλείσουν οι πύλες της έκθεσης σεφ και μάγειρες από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου ετοιμάζουν και σερβίρουν παραδοσιακές συνταγές σε ένα φαντασμαγορικό γαστρονομικό happening.

Γαστρονομική εκδήλωση Δήμου Καλαμάτας στις 6 μ.μ., στο χώρο μαγειρικής της έκθεσης. Το Μαγειρείο «Βερσαλλίες» και ο Γιάννης Κούμανης θα σας ξεναγήσουν στα ιδιαίτερα γαστρονομικά μονοπάτια της Καλαμάτας, μαγειρεύοντας  βραστή βουνίσια γίδα σε βελουτέ ζωμό που θα περιέχει, από τους αγρούς της περιοχής, άγρια  λάπαθα και σέσκουλα,  άγρια σκόρδα, καυκαλήθρες, μυρώνια και μανιτάρια shii take (εξώδιμο είδος που όμως καλλιεργείται στην περιοχή). Θα προσφερθεί με καψαλισμένα  ανιτάρια, τρίμματα μυζήθρας και σπασμένα κομμάτια  μανιάτικου παξιμαδιού.

Παράλληλα θα προσφερθούν και χαρακτηριστικά τοπικά γλυκά κεράσματα από επιχειρήσεις της περιοχής.