Home > FITNESS > Άλπεις 2019: Greek Alpine team και Κιβωτός του κόσμου, μαζί για τα παιδιά

Άλπεις 2019: Greek Alpine team και Κιβωτός του κόσμου, μαζί για τα παιδιά

Γράφει ο Γρηγόρης Καπερώνης

Μια εποπτική παράλληλη εικόνα ενός παιδιού, μπορεί να καταφέρει πολλά. Μια αλληλουχία από πράξεις αγάπης, ακόμα περισσότερα. Η δύναμη όμως των ανθρώπων που μάχονται με όλα τα μέσα για έναν κοινό σκοπό, είναι ανίκητη.! Σ αυτό συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή. Πρέπει να συνδράμουμε στο έργο του πάτερ Αντώνιου και της Κιβωτού του Κόσμου.

Ενός οργανισμού που με βάση τον εθελοντισμό και την υποστήριξη απλών ανθρώπων, βάζει υπο την σκέπη της χιλιάδες παιδιά και μητέρες. Η πολυδιάστατη δράση των στελεχών της περιθάλπει, σιτίζει, εκπαιδεύει και φιλοξενεί συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Οι εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Χίο, Ήπειρο και Βόλο, παρουσιάζουν έντονη δραστηριότητα, με σκοπό να πάρουν μακριά τον πόνο των παιδιών. Αυτή ήταν η πηγή έμπνευσης της φετινής ορειβατικής μας αποστολής στις Άλπεις.

Φτάνωντας στο Annecy με τον Μάριο, πάντα αγχωμένοι για τις δύσκολες μέρες που ακολουθούν, συνανταμε τον ομοεθνή μας που διαμένει μόνιμα εκεί. Ο Νίκος μας υποδέχεται θερμά και η θετική του διάθεση βοηθά τον πυρήνα της ομάδας να δέσει ακόμη περισσότερο.

Έπειτα από την περσινή μας αποστολη, είναι αναπόσπαστο μέλος της ομαδας και σχεδιάζουμε τα πάντα μαζί. Έχουμε ένα ακόμη όμως πλεονεκτημα, το νεότερο μέλος της Greek Alpine Team, τον Arnaud. Κατάγεται απ την Γαλλία, γεγονός που βοήθησε στην επικοινωνία μας με τα γραφεία και άλλους ορειβάτες και τον χαρακτηρίζει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του στις αναβάσεις.

Ο Μάριος σαν αρχηγός της αποστολής, είναι για άλλη μια φορά άριστα οργανωμένος όσον αφορά τις διαδρομές και όλες τις λεπτομέρειες. Κάθε αρχή και δύσκολη όμως και ένα μεγάλο μέρος της πρώτης μας διαδρομής θα είναι βραδινό.

Φτάνουμε στον παγο καταρράκτη Grand Glacier, σε μια υπέροχη σπηλιά και διαπιστώνουμε οτι είναι τόσο παγωμένος που κανένας δεν έχει επιχειρήσει πρόσφατα να τον ανέβει. Πέντε βαθμοί δυσκολίας και η ομάδα δοκιμάζεται απο την πρώτη κιόλας διαδρομή. Όλα βαίνουν καλώς, μια ημέρα ξεκουραση και την επόμενη αναχωρούμε για το la Grave και το ξακουστό βουνό La Meije.

Το ψύχος είναι βαρύ, αλλά το έντονο σκαρφάλωμα μας κρατάει ενωμένους και σε καλή ψυχολογία. Παγοαναρρίχηση την πρώτη μέρα στο La Grave και το μυαλό σιγά σιγά προχωρά στο πρωί που θα ξεκινήσουμε για τη κορυφή. Την Τετάρτη ανεβαίνουμε με ήλιο, αρωγός στην προσπάθεια μας παρά τους -17 και τους ανέμους 20 km. Οι χειμερινές αναβάσεις σ αυτά τα υψόμετρα είναι λίγες, καθώς ο κόσμος επιχειρεί συνήθως το καλοκαίρι.

Ξέραμε απ την αρχή τι μας περιμένει, αλλά τίποτα δεν μας πτοεί. Η σκέψη των παιδιών και του πάτερ Αντωνίου είναι μαζί μας. Η ώρα έχει προχωρήσει πολύ και παρά την πολύ καλή μας ψυχολογία, το χιόνι δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε στο pic de la grave. Θα αρκεστούμε στα 3.670 μέτρα, απόλυτα ικανοποιημένοι με την προσπάθεια μας και την όλη υπέροχη εμπειρία.

Ακολουθεί μια ακόμη καταπληκτική μέρα παγο αναρρίχησης και σιγά έρχεται η ώρα του αποχωρισμού. Έχουμε γίνει πλέον όλοι ένα αδιαίρετο σύνολο ανθρώπων που αγαπούν το βουνό, με έκδηλη την υπόσχεση να προσφέρουμε σε όποιον οργανισμό ή ίδρυμα μας χρειαστεί. Να υψώνουμε ονόματα ελπίδας και θάρρους, να αφήνουμε τις ορεινές ηλιαχτίδες να φωλιάζουν στις καρδιές μας, να προσκαλούμε τον κόσμο στο πλάι μας.

Όσοι περισσότεροι, τόσο πιο δυνατοί. Όλοι μια γροθιά ενάντια σε συνθήκες και καταστάσεις αδιαφορίας. Όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να γίνουμε μια χιονοστιβάδα αλλαγής…

Στιγμές

Πολλά ήταν τα κάθετα κομμάτια και η ομάδα συνάντησε κλίσεις κάθε δυσκολίας. Οι ορειβάτες αντιμετώπισαν το κρύο και την χιονόπτωση σε ορισμένες περιπτώσεις, γεγονός που τους έφερε πιο κοντά. Το κάλεσμα για συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη ήταν δεδομένο, γεγονός που γαλουχεί κάθε άνθρωπο με τάση να εξελίσσεται.

H ενημέρωση για τις συνθήκες και τον καιρό ήταν συνεχής και λεπτομερής.

Μπορείτε να συνδράμετε στον σκοπό μας, απευθείας στους λογαριασμούς της Kιβωτού του Κόσμου:

EUROBANK : 0026 0178 870100 872073
IBAN : GR3702601780000870100872073
SWIFT / BIC: ERBKGRAA (ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ).
.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5023 – 032595 – 870
IBAN:GR3801720230005023032595870.
.
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 100/296102-42
IBAN: GR6201101000000010029610242.
.
ALPHA BANK : 183002002003534
IBAN: GR4801401830183002002003534.

Στην αιτιολογία της κατάθεσης γράψτε Greek Alpine team

Ground support: Lilly Antonopoulou, διαφήμιση και επικοινωνία: AD prestige. Ευχαριστούμε θερμά τις ακόλουθες εταιρείες για την συνδρομή τους στα έξοδα της αποστολής:

Ασφάλειες Χαράλαμπος Ξένος

Λογοθεραπεία Σταθόπουλος

Οικομηχανική Σταμούλης

Ηλεκτρονικά Γεράνιος

Coffee & Bar Experts

Liros cosmetics