FITNESS

Μια χούφτα καρύδια την ημέρα τον… καρδιολόγο κάνει πέρα

 Μαρία Χριστακοπούλου Διαιτολόγος διατροφολόγος Aμερικανοί ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης τους, υποστηρίζουν ότι τα καρύδια – είτε...
Read More

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και αντιμετώπιση

Γράφει η Μαρία Χριστακοπούλου Διαιτολόγος διατροφολόγος H σπαστική κολίτιδα ή “σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου” (irritable bowel syndrome) όπως ιατρικά ονομάζεται η πάθηση ταλαιπωρεί περισσότερους από έναν στους...
Read More

Σιδηροπενική αναιμία: Συμπτώματα και θεραπεία

Γράφει η Μαρία Χριστακοπούλου Διαιτολόγος διατροφολόγος Η αναιμία προκύπτει όταν μειωθεί η αιμοσφαιρίνη στο αίμα (ή όταν η αιμοσφαιρίνη έχει υποστεί κάποια ποιοτική αλλοίωση). Η αιμοσφαιρίνηείναι...
Read More

Μάθετε για τις ευεργετικές ιδιότητες της σειράς περιποίησης Εσπερίδες και αποκτήστε την μόνο στα Fresh line

 Αρχαίες Αγωγές Προσώπου Εντατικές αγωγές προσώπου για κάθε τύπο επιδερμίδας, βασισμένες σε αρχαία συγγράμματα βοτανοθεραπείας. Τις ονομάσαμε Αρχαίες Αγωγές Προσώπου και αποτελούνται από 8 συλλογές...
Read More

Όσα πρέπει να ξέρετε για το Νάτριο και το Κάλιο

Γράφει η Μαρία Χριστακοπούλου Διαιτολόγος διατροφολόγος Το νάτριο (sodium) και το κάλιο (potassium) είναι δύο βασικοί ηλεκτρολύτες του σώματος. Ονομάζονται ηλεκτρολύτες διότι έχουν ένα μικρό ηλεκτρικό...
Read More

Μεσογειακή διατροφή και εμμηνόπαυση

Γράφει η Μαρία Χριστακοπούλου Διαιτολόγος διατροφολόγος Μεσογειακή  διατροφή για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης Σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, οι γυναίκες που ακολουθούν...
Read More

Η διατροφική αξία της βρώμης

Γράφει η Μαρία Χριστακοπούλου Διαιτολόγος διατροφολόγος Η βρώμη είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες συμπλέγματος Β, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά. Οι φυτικές ίνες χωρίζονται σε...
Read More

Αντιοξειδωτικά η απάντηση στην Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Γράφει η Μαρία Χριστακοπούλου Διαιτολόγος διατροφολόγος Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βελτιώνει την πνευμονική λειτουργία των ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια...
Read More