Ξέρεις τι ακριβώς χρειάζεται το δέρμα σου πριν και μετά το μακιγιάζ, ποια προϊόντα να επιλέξεις και ποια ταιριάζουν στον τύπο δέρματός σου.

Είσαι σίγουρη όμως ότι τα χρησιμοποιείς με τη σωστή σειρά;

MAKE UP

#Primer

Το primer είναι το Α και το Ω για ένα μακιγιάζ που θα έχει διάρκεια. Όσο καλά προϊόντα κι αν χρησιμοποιήσεις, δεν θα έχουν την ίδια διάρκεια χωρίς το κατάλληλο primer. Βοηθά πρώτα απ’όλα στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και έπειτα αποτελεί την κυριότερη βάση για το σωστό αποτέλεσμα στο make up.

#Foundation

Πολλοί υποστηρίζουν πως θα πρέπει να τοποθετούμε πρώτα το concealer και έπειτα το foundation. Ωστόσο αυτό είναι λάθος γιατί πολλές από εμάς τείνουν να χρησιμοποιούν λάθος το concealer και το αποτέλεσμα είναι δραματικό. Φρόντισε να απλώσεις σωστά το foundation κι έτσι θα δημιουργήσεις τη σωστή βάση και κάλυψη.

#Concealer

Τοποθέτησε το concealer μόνο στα σημεία που το χρειάζεσαι και πάντα σε αυτά που έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη κάλυψη. Επίσης, «χτίσε» σωστά το προϊόν χρησιμοποιώντας ένα beauty blender.

#Powder

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να περάσεις στην πούδρα, ώστε να σετάρεις όλη τη βάση που δημιούργησες. Εστίασε στη ζώνη Τ, κάτω απ τα μάτια και στο σαγόνι, ώστε να καλυφθούν όλες οι λιπαρές περιοχές.

#Bronzer – blusher – highlighter

Αυτό το βήμα αφορά στη λάμψη του προσώπου. Τοποθέτησε πρώτα το bronzer στις κατάλληλες περιοχές, βάλε ρουζ στα μήλα και τελειοποίησε τη διαδικασία με το σωστό highlighter.

#Σκιά, eyeliner, μάσκαρα

Περνώντας στα μάτια, φρόντισε να βάλεις πρώτα τη σκιά και το eyeliner και άφησε τη μάσκαρα για το τέλος. Έτσι θα αποφύγεις τις αναμενόμενες μουτζούρες και λάθη.

#Φρύδια

Για το τέλος άφησε το φρύδια, ώστε να δημιουργήσεις το κατάλληλο σχήμα και χρώμα , ανάλογα με το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα του μακιγιάζ σου.

#Setting spray

Αν και δεν θεωρείται απαραίτητο, το setting spray είναι το τελευταίο βήμα για τη διαδικασία του μακιγιάζ. Είναι αυτό το κρατά σταθερό για ώρες.

 

 

 

 

via