Home > ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ > 14 Ιδέες για να Αποκτήσετε ένα πιο Καθαρό, Οργανωμένο και Μίνιμαλ Σπίτι!

14 Ιδέες για να Αποκτήσετε ένα πιο Καθαρό, Οργανωμένο και Μίνιμαλ Σπίτι!

///
Comments are Off

Νιώθετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας βαριά κι… ασήκωτη; Δείτε πώς μπορείτε να το απαλλάξετε από περιττά αντικείμενα εύκολα, γρήγορα και –προπάντων- άμεσα, για να αποκτήσετε την ανάλαφρη διακόσμηση που χρειάζεστε.

Η άνοιξη είναι πλέον για τα καλά εδώ και είναι φυσικό να νιώθετε ότι το σπίτι σας χρήζει ανανέωσης: ξεκινήσετε πετώντας ή βάζοντας στην αποθήκη όλα εκείνα τα αντικείμενα που δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης σε αυτό.

Καθιστικό

 • Το καθιστικό σας δεν αποτελεί χώρο αναμονής σε ιατρείο ή νοσοκομείο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήνετε τα παλιά περιοδικά σας να στοιβάζονται και να μαζεύουν σκόνη πάνω στο coffee table: ανακυκλώστε τα.

 • Ακόμα κι αν συνηθίζετε να παίζετε με τα παιδιά σας στο καθιστικό σας, μην ξεχνάτε ότι τα παιχνίδια έχουν μόνιμη θέση στο υπνοδωμάτιό τους. Με άλλα λόγια, φροντίστε να τα επιστρέφετε πάντα σε αυτό.

 • Έχετε φυτά τα οποία έχουν ξεραθεί; Αν δεν υπάρχει κάποιος αποτελεσματικός (και γρήγορος) τρόπος ανάνηψης, ήρθε η ώρα να τα ξεφορτωθείτε και να πάρετε καινούργια!

Τραπεζαρία

 • Πολύ συχνά το τραπέζι της τραπεζαρίας μετατρέπεται σε άτυπη επαγγελματική… στέγη-ειδικά αν συνηθίζετε να δουλεύετε τα Σαββατοκύριακα και δεν διαθέτετε γραφείο στο σπίτι σας (είτε αυτό είναι έπιπλο είτε ολόκληρο δωμάτιο). Απομακρύνετε από την επιφάνειά του χαρτιά, μολυβοθήκες και όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα.
 • Μαζέψτε τα χαλιά σας και αφήστε το πάτωμα ακάλυπτο για να δώσετε στο χώρο σας αέρα φρεσκάδας και άνεσης.

Κουζίνα

 • Ξεκαθαρίστε το ψυγείο σας και απαλλάξτε το από περιττές συσκευασίες και προϊόντα που έχουν λήξει ή δεν έχετε χρησιμοποιήσει μέσα στους τελευταίους δύο μήνες.
 • Πετάξτε τα πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια που φέρουν τους αριθμούς 3, 6 και 7 μέσα στο χαρακτηριστικό σήμα της ανακύκλωσης. Τα τελευταία κατά πάσα πιθανότητα περιέχουν δισφαινόλη-Α, μια χημική ουσία η οποία συνδέεται με την εμφάνιση του διαβήτη και καρδιακών παθήσεων.
 • Αποχαιρετίστε τις μικρές ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε συχνά. Όχι μόνο πιάνουν χώρο, αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι δεν πρόκειται να τις θέσετε σε λειτουργία πιο συχνά. Αντί να τις ανακυκλώσετε, προτιμήστε να τις δωρίσετε.

Μπορεί να είναι όμορφα και πρακτικά, αλλά τα πλαστικά ποτήρια δεν έχουν καμία θέση στην κουζίνα σας.

Μπάνιο

 • Κάντε επιδρομή στο μπάνιο σας και ψάξτε για καλλυντικά ή άλλα προϊόντα που έχουν τελειώσει ή δεν τα χρησιμοποιείτε πια. Μην ξεχάσετε να ανακυκλώσετε τις συσκευασίες τους αφού τις αδειάσετε από το περιεχόμενό τους.

Υπνοδωμάτιο

 • Πετάξτε στην ανακύκλωση τα περιοδικά και τις εφημερίδες που κρατάτε στοιβαγμένα κάτω από το κρεβάτι σας ή πάνω στο κομοδίνο σας.
 • Το πορτατίφ σας έχει χαλάσει; Αν η… ζημιά αφορά το καπέλο του, αντικαταστήστε το. Διαφορετικά, ξεφορτωθείτε το και σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε σποτάκια στους τοίχους της κρεβατοκάμαρας για να απελευθερώσετε χώρο από το κομοδίνο σας.

 • Ξεκαθαρίστε τις ντουλάπες και τα συρτάρια σας. Ό,τι δε σας χρειάζεται, πρέπει να φύγει-κι αυτό αφορά ειδικά τα ρούχα και τα παπούτσια που δε φοράτε πια.

Γραφείο

 • Το πρώτο σας laptop και το παλιό σας κινητό δεν έχουν παρά μόνο μουσειακή χρήση. Αν δεν έχετε σκοπό να μετατρέψετε το γραφείο σας σε… τεχνολογικό μουσείο, ήρθε η ώρα να τα αφήσετε για πάντα πίσω σας.

Αποθήκη

 • Τα ογκώδη παιχνίδια και τα παλιά ποδήλατα όχι μόνο καταλαμβάνουν χώρο, αλλά δεν έχουν πλέον καμία χρήση. Πετάξτε, δωρίστε και ανακυκλώστε τα άμεσα. Αν ανάμεσα στα πράγματα που δε χρειάζεστε πια, υπάρχουν κασέτες και βιντεοκασέτες, δε χρειάζεται να πετάξετε αψήφιστα τις αναμνήσεις και το αρχείο σας στα σκουπίδια: φροντίστε απλά να τα μετατρέψετε σε ψηφιακά αρχεία και σώστε τα στον υπολογιστή σας.