Home > ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ > 10 Aπίστευτες Ιδέες Διακόσμησης Πολύ Χαμηλού Budget!

10 Aπίστευτες Ιδέες Διακόσμησης Πολύ Χαμηλού Budget!

///
Comments are Off

Το φθινόπωρο είναι μια εποχή που η ανανέωση του σπιτιού μας (σχεδόν) επιβάλλεται! Είναι η εποχή που όλοι μας σιγά σιγά επιστρέφουμε στο σπίτι, αγαπάμε περισσότερο το σπίτι και επιθυμούμε πιο πολύ την ανανέωση ώστε να μας βρει ο χειμώνας πανέτοιμους! Σας έχουμε λοιπόν 10 υπέροχες ιδέες διακόσμησης μηδαμινού έως και πολύ χαμηλού budget για να αλλάξετε το σπίτι σας προς το καλύτερο.

Ξεκινήστε από την κουζίνα Βρείτε μερικά όμορφα vintage κουζινικά είδη και ξεκινήστε τη συλλογή. Ακόμα κι αν αυτή τη στιγή έχετε 2-3 αντικείμενα, σιγά σιγά θα δείτε πως θα αυξηθούν. Πείτε το στους γονείς σας, στη γιαγιά σας και σίγουρα όλοι τους θα έχουν κάποια είδη που θα ταιριάζουν στη συλλογή σας!

Ανανεώστε το σαλόνι με λίγη μπογιά Υπάρχει μια τεχνική, γνωστή ως german smear, με την οποία μπορείτε να δώσετε τελείως άλλη εικόνα στον τοίχο σας. Συνηθίζεται να γίνεται πάνω σε τοίχους από τούβλο, οπότε για να σας πετύχει θα πρέπει να επενδύσετε ένα μικρό μέρος του τοίχου σας με πλάκες από τούβλο (μπορείς να αγοράσετε μερικές εδώ!). Στη συνέχεια ακολουθείτε την τεχνική αυτή πανεύκολα και έτσι μπορείτε να ανανεώσετε τον τοίχο πάνω από το τζάκι εύκολα και χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πάρα πολλά χρήματα.

Αυτή η τεχνοτροπία είναι υπέροχη για το σπίτι σας.

Μεταμορφώστε την ντουλάπα Μήπως το σπίτι σας έχει παραπανίσιες ντουλάπες; Δεν συμβαίνει συχνά αλλά είναι πολύ πιθανόν στο δικό σας σπίτι να ισχύει. Ακόμα κι αν δεν ισχύει όμως, με το σωστό ξεκαθάρισμα και κρατώντας μόνο τα ρούχα που θεωρείτε απαραίτητα, μπορείτε εύκολα να αδειάσετε μια ντουλάπα ώστε να τη μετασχηματίσετε σε γραφείο. Αν κάποια ρούχα δεν χωράνε στην ντουλάπα μπορείτε να φτιάξετε μια ράγα στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας και να τα τοποθετήσετε εκεί. Έτσι, αδειάζετε μια ντουλάπα για να γίνει γραφείο και δημιουργείτε μια εξωτερική ντουλάπα που είναι επίσης μεγάλη τάση της σεζόν.

Μετατρέψτε τον καθρέφτη σε δίσκο Βγάλτε τον καθρέφτη σας από τον τοίχο (αν είσαι μικρού μεγέθους) και μετατρέψτε τον σε δίσκο. Τοποθετήστε πάνω μερικά βιβλία, κεριά ή ένα βάζο με λουλούδια και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Αλλάξτε το καπέλο των φωτιστικών σας Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά μπορείτε να αλλάξετε τελείως την εικόνα των φωτιστικών σας αλλάζοντας λίγο το καπέλο τους. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να κολλήσετε έναν χάρτι πάνω στο καπέλο και να το ανανεώσετε τόσο εύκολο και χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε τίποτα.

Αντικαταστήστε την κουρτίνα του μπάνιου Φέτος είναι πολύ της μόδας οι κουρτίνες που θυμίζουν μάρμαρο. Οι συγκεκριμένες κουρτίνες μας αρέσουν πολύ γιατί δίνουν στιλ και πολυτέλεια σε όλο το μπάνιο!

Φτιάξτε το δικό σας έργο τέχνης από ξύλο Μια μεγάλη τάση της σεζόν είναι τα έργα τέχνης από ξύλο. Μπορείτε πανεύκολα να φτιάξετε το δικό σας παίρνοντας από ένα ξυλουργείο μικρά ξύλινα κυβάκια (μπορείτε να τους ζητήσετε να σας τα κόψουν όπως θέλετε) και βάφοντάς τα με βερνίκι εμποτισμού σε ό,τι αποχρώσεις του ξύλου θέλετε. Κολλήστε τα πάνω σε μια βάση και κρεμάστε το έργο σας στον τοίχο του χολ ή του σαλονιού

Φτιάξτε ένα παγκάκι χρησιμοποιώντας παλιές καρέκλες Πάρτε τρεις απλές ξύλινες καρέκλες, βγάλτε τα μαξιλάρια (αν έχουν) και αγοράστε μια ξύλινη επιφάνεια που θα χρησιμεύσει ως κάθισμα. Καρφώστε την επιφάνεια κατά μήκος και των τριών καρεκλών και έτσι εύκολα θα φτιάξετε ένα υπέροχο παγκάκι. Βάψτε το παγκάκι σας σε ό,τι απόχρωση θέλετε και χρησιμοποιήστε το στο σαλόνι ή ακόμα και στον κήπο.

Χρησιμοποιήστε μια σκάλα…εναλλακτικά Οι ξύλινες σκάλες είναι τέλεια στοιχεία διακόσμησης για το σπίτι. Στηρίξτε τη δική σας στον τοίχο και διακοσμήστε τη με πετσέτες (αν μπει στο μπάνιο), με κουβερτούλες (αν μπει στο υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι) ή με λαμπάκια λίγο αργότερα όταν πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα.

Ανανεώστε τις κουρτίνες σας Χρησιμοποιώντας μια πομ πομ τρέσα, που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού και είδη ραπτικής, μπορείτε να ανανεώσετε σημαντικά τις παλιές σας κουρτίνες. Βάλτε την τρέσα είτε κατακόρυφα στην κουρτίνα σας είτε κάτω κάτω στο τελείωμά της.