Home > ΥΓΕΙΑ > Τα οφέλη της βιταμίνης Β

Τα οφέλη της βιταμίνης Β

 Μαρία Χριστακοπούλου

Διαιτολόγος διατροφολόγος

Οι βιταμίνες B όχι μόνο μειώνουν την νευρικότητα, το άγχος και την κατάθλιψη αλλά επίσης αυξάνουν την ενέργεια και δημιουργούν αίσθηση ευδαιμονίας.

Για να έχετε αρκετή βιταμίνη Β στον οργανισμό σας θα πρέπει να συμπεριλάβετε τα παρακάτω διατροφικά στοιχεία στο φαγητό σας. Για Β1 (θειαμίνη): Άνθος αραβοσίτου, μπιζέλια, καφέ ρύζι, όσπρια, χοιρινό και μαύρο ψωμί ολικής αλέσεως.

Για Β2 (ριβοφλαβίνη): Ενισχυμένα προϊόντα δημητριακών, γάλα, αμύγδαλα και μπρόκολο.

Για Β3 (νιασίνη): Κοτόπουλο, σολομό, τόνο, δημητριακά και φιστίκια.

Για Β5 (παντοθενικό οξύ): Γιαούρτι, αβοκάντο, γλυκοπατάτες, μανιτάρια και κοτόπουλο.

Για Β6: Ενισχυμένα δημητριακά, μπανάνες, σολομό και σπανάκι.

Για Β12: Κοτόπουλο, γαλοπούλα, γάλα και αβγά.

Για το στοιχείο folate: Ενισχυμένα δημητριακά, όσπρια, φασόλια τύπου garbanzo και χυμό πορτοκαλιού.Via