Home > ΓΕΥΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ > Συνταγή για εύκολη πίτσα σε τορτίγια

Συνταγή για εύκολη πίτσα σε τορτίγια

///
Comments are Off

Μια ελαφριά αντικατάσταση σε μια συνταγή για πίτσα, έτοιμη σε χρόνο μηδέν.

Η αλήθεια είναι πως στην υπόθεση πίτσα, ο μεγάλος μπελάς είναι το ζυμάρι. Πράγματι, η καλή ζύμη δίνει άλλη υπόσταση στο πιάτο, όμως είναι φορές που χρειαζόμαστε κάτι γρήγορο και εύκολο. Στην περίπτωση μάλιστα που είστε λάτρης της λεπτής ζύμης, αυτή η συνταγή με τορτίγια θα γίνει η αγαπημένη σας.

Υλικά

  • 2 μεγάλες τορτίγιες
  • 2 κ.σ. συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
  • 6 τομάτες πομοντόρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. ξηρά μυρωδικά (βασιλικό, θυμάρι ή ρίγανη)
  • 50 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • Φρέσκα φύλλα μαϊντανό και βασιλικό
Πίτσα σε τορτίγια με ντομάτα, μανιτάρια και βασιλικό / Φωτογραφία: Shutterstock

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις τορτίγιες σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Σε νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τις τομάτες, αφού τις χαράξουμε με έναν σταυρό και αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε κα2 κ.σ. συμπυκωμένο χυμό τομάτας 6 ντομάτες πομοντόρο 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. ξηρά μυρωδικά (βασιλικό, θυμάρι ή ρίγανη) 50 γρ. Τριμμένη μοτσαρέλα ι ξεφλουδίζουμε. Κόψουμε τις τομάτες σε χοντρά κομμάτια.
  • Αναμειγνύουμε το χυμό τομάτας, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το καυτερό πιπέρι και το σκόρδο και απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στις τορτίγιες αφήνοντας ένα περιθώρια περιμετρικά.
  • Προσθέτουμε τις τομάτες, τα μανιτάρια και τη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 7-8 λεπτά. Η πίτσα είναι έτοιμη όταν πάρει χρώμα η τορτίγια στις άκρες.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκα φύλλα βασιλικού.

via