Home > ΓΕΥΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ > Σπιτικό μούσλι

Σπιτικό μούσλι

///
Comments are Off

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. Βρώμη

150 γρ. Μέλι

100 γρ. Ηλιέλαιο

100 γρ. Σουσάμι

100 γρ. Αμύγδαλα

70 γρ. Ηλιόσπορος

70 γρ. Μαύρες σταφίδες

40 γρ. Goji berries

30 γρ. Παπαρουνόσπορος

2 Βανίλιες

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την βρώμη, τα αμύγδαλα, τον ηλιόσπορο, το σουσάμι, τις βανίλιες και τον παπαρουνόσπορο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

2Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το μέλι και το ηλιέλαιο.

3Τα αφήνουμε να ζεσταθούν και τα προσθέτουμε στο μείγμα της βρώμης. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

4Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας μία με δύο φορές ώστε να ψηθεί ολόκληρο το μείγμα ομοιόμορφα.

5Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες, τα goji berries και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

 

 

via