Home > top-news > Coffee & Bar Experts και Monk παρουσιάζουν ένα νέο single origin μονοποικιλιακό καφέ

Coffee & Bar Experts και Monk παρουσιάζουν ένα νέο single origin μονοποικιλιακό καφέ

Η καινοτομία ήταν πάντα χαρακτηριστικό των Coffee & Bar Experts, γεγονός που εκτιμούν σταθερά οι λάτρεις του καφέ. Σήμερα θα σας απασχολήσουμε με το νέο τους βήμα, που αφορά τον υπέροχο κόσμο του καφέ φίλτρου.

Πρόκειται για ένα μοναδικό μονοποικιλιακό καφέ single origin και προέλευση την περιοχή Huehuetenango της Γουατεμάλα. Είναι ένας ισορροπημένος καφές με πλούσιο σώμα και ήπια οξύτητα εσπεριδοειδών. Οφείλει τις ιδιότητες του στις νότες καραμέλας, σοκολάτας και φρέσκιας φράουλας, ενώ χαρίζει μια ιδιαίτερη επίγευση ψημένου αμυγδάλου. Απολαμβάνεται ως espresso, fresh brew και cold brew.

Ο χώρος που μπορείτε να το απολαύσετε είναι το δε Monk στην κεντρική πλατεία του Πύργου, ένα εκλεπτυσμένο cafe bar που ταιριάζει απόλυτα με την φιλοσοφία του.

Πάμε να δούμε τις μεθόδους αναλυτικά:

Chemex:

Σαν να έχει βγει από εργαστήριο χημείας, εδώ και 70 χρόνια διατηρεί minimal design και προσφέρει πλούσια γεύση και καθαρότητα στο φλιτζάνι. Αυτό συμβαίνει λόγω του σχεδιασμού της και του ιδιαίτερου χάρτινου φίλτρου που χρησιμοποιείται.

V60 Dripper:

Αρκεί ένα κωνικό σκεύος V60 (γυάλινο ή κεραμικό), χάρτινα φίλτρα (ανακάλυψη της Melita Bens το 1908), σταθερός ρυθμός στη διαβροχή του αλεσμένου καφέ και θα γευτούμε στο φλυτζάνι πλούσιο σώμα, οξύτητα, αρώματα σε ισορροπία που απογειώνουν τις αισθήσεις.

Syphon:

Είναι μια χειροκίνητη συσκευή εκχύλισης καφέ φίλτρου, που χρησιμοποιεί την πίεση του ατμού που δημιουργείται απο το βρασμό του νερού χαρίζοντας το πιο καθαρό φλιτζάνι καφέ, γευστικά ισορροπημένο αλλά και ένα πικάντικο αποτέλεσμα.

Καθοριστικοί παράγοντες είναι το υφασμάτινο φίλτρο που χρησιμοποιείται καθώς και το νερό που διατηρεί τη σωστή θερμοκρασία καθ όλη τη διάρκεια της εκχύλισης.

Cold Brew:

Είναι μια εξαιρετική μέθοδος κρύας εκχύλιση φίλτρου, στην οποία ο καφές έρχεται σε επαφή με το κρύο νερό από 8 έως 12 ώρες. Το αποτέλεσμα είναι ένα ποτήρι καφέ πλούσιο σε αρώματα και γεύση και με γεμάτο σώμα (σερβίρεται με πάγο).

Αυτό συμβαίνει γιατί το κρύο νερό διατηρεί τα ευαίσθητα συστατικά το καφέ ενώ δεν αφήνει να ελευθερωθούν τα έλαια και τα οξέα που συμβαίνει με τις πιο υψηλές θερμοκρασίες.