Home > ΔΙΑΣΗΜΟΙ > Οι κληρονόμοι του Karl Lagerfeld -Μια γάτα και ένας 11χρονος θα πάρουν 200 εκατ. δολ.;

Οι κληρονόμοι του Karl Lagerfeld -Μια γάτα και ένας 11χρονος θα πάρουν 200 εκατ. δολ.;

///
Comments are Off

Ο Karl Lagerfeld ένας από τους πιο παραγωγικούς και δημοφιλείς σχεδιαστές του 20ου και του 21ου αιώνα πέθανε στο Παρίσι στα 85 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του μια πλούσια κληρονομιά στον χώρο της μόδας.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτή. Ο Karl Lagerfeld αφήνει πίσω του και μια τεράστια κληρονομιά, η οποία σύμφωνα με περυσινή συνέντευξή του αγγίζει τα 200 εκατ. δολάρια που θα μοιραστεί σε πολλά πρόσωπα.

Ανάμεσά τους ο 11χρονος βαφτισιμιός του Χάντσον και η γάτα του Choupette.

Η Choupette δεν είναι μια απλή γάτα, αλλά μια σταρ που ενέπνευσε τον σχεδιαστή, έχει δικό της λογαριασμό στο Instagram και έχει ήδη τη δική της περιουσία, καθώς η εμπορική της δραστηριότητα της απέφερε πολλά κέρδη.

Ο Lagerfeld την αγαπούσε και της τα είχε όλα. Δύο βοηθοί την φρόντιζαν και την άφηναν ποτέ μόνη.

Σύμφωνα με την Le Figaro μετά τον θάνατο του σχεδιαστή η Choupette μπορεί να γίνει ακόμη πιο πλούσια και να γίνει, ίσως, η πιο ευκατάστατη γάτα του πλανήτη. Αλλωστε ο ίδιος ο σχεδιαστής είχε δηλώσει πως η λευκή όμορφη γάτα βρίσκεται στη διαθήκη του. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει να την ζήσει.

Οπως αναφέρει η Le Parisien, το νομικό σύστημα στη Γαλλία απαγορεύει να ορίζεται ένα ζώο ως κληρονόμος σε διαθήκη, καθώς δεν είναι φυσικό και νομικό πρόσωπο. Ωστόσο, σε περίπτωση εφαρμογής του γερμανικού δικαίου, κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Η κατάσταση, βέβαια, είναι πιο περίπλοκη γιατί, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, ισχύει το δίκαιο της χώρας διαμονής σε περίπτωση κληρονομικής διαδοχής. Ο Lagerfeld αν και Γερμανός ζούσε στο Παρίσι.

Το πιθανότερο, όμως, είναι ο Karl Lagerfeld έχει λύσει το ζήτημα με την κληρονομιά της γάτας. Το πιθανότερο σενάριο είναι να έχει ορίσει τον επόμενο ιδιοκτήτη της Choupette, ο οποίος και θα κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία για να εξασφαλίσει μια άνετη και πλουσιοπάροχη ζωή γι΄ αυτή μέχρι το τέλος της ζωής της.

«Αν μου συμβεί κάτι, το άτομο που θα φροντίσει την Choupette, δεν θα ζει φτωχικά», είχε δηλώσει ο Lagerfeld σε παλιότερη συνέντευξή του.

Οι πιθανοί νέοι ιδιοκτήτες της Choupette φέρεται να είναι ο σωματοφύλακας και ο πιο στενός φίλος του Sébastien Jondeau και ο βαφτισιμιός του Hudson Kroenig.

Ο 11χρονος Kroenig, μάλιστα, φέρεται να είναι ένα από τα ονόματα της διαθήκης του Lagerfeld και ένας από εκείνους που θα λάβει μέρος της περιουσίας του.

Ο σχεδιαστής λάτρευε τον βαφτισιμιό του και τον είχε συχνά δίπλα του, κρατώντάς τον από το χέρι σε φινάλε του σόου της Chanel.

Ο Karl Lagerfeld με τον Hudson Kroenig.Ο Karl Lagerfeld με τον Hudson Kroenig.

Ο Kroenig, γιος του μοντέλου Brad Kroenig λατρεμένου του σχεδιαστή, έχει ήδη ένα βιογραφικό γεμάτο με μόδα και συνεργασίες όπως Abercrombie + Fitch, Tommy Hilfiger και Perry Ellis.

Τα τελευταία χρόνια ο Lagerfeld τον θεωρούσε ένα από τα μοντέλα του, συμμετείχε στα catwalks, ταξίδευε και λάμβανε δώρα.

«Βλέπω τα παιδιά ως οικογένειά μου», είχε πει ο Κάιζερ της παγκόσμιας μόδας στο The New York Times Magazine και πρόσθεσε: «Δεν έχω οικογένεια, οπότε είναι ωραίο να έχεις γιους, χωρίς να έχεις τα δυσάρεστα προβλήματα που δημιουργούν».

Ο Lagerfeld είχε δει αυτό το «κάτι» στον Kroenig γι’ αυτό και ρώτησε τον πατέρα του «Πιστεύεις πως μπορεί να κάνει φωτογράφιση;», είχε πει ο Brad σε συνέντευξή του στο Prestige, το 2016. «Και κάναμε μία για τη γερμανική Vogue. Μετά ο Καρλ ρώτησε εάν ο Χάντσον μπορούσε να κάνει πασαρέλα σε σόου, όταν ήταν 2 ετών», συμπλήρωσε.

Ο μικρός Hudson Kroenig στην πασαρέλα

Ο μικρός Hudson Kroenig στην πασαρέλα

Το φθινόπωρο του 2010, ο Kroenig έκανε το ντεμπούτο του στην πασαρέλα της Chanel, δίπλα στον πατέρα του στο Παρίσι, ενώ τέσσερα χρόνια μετά περπάτησε σε σόου μαζί με τον Lagerfeld και την Cara Delevigne.

«Δεν θυμάμαι την πρώτη φορά. Πιθανότατα φοβόμουν τότε, αλλά τώρα είμαι καλά. Προσπάθησαν να δώσω το καλύτερο», παραδέχεται ο Kroenig.

Το 2014 περπάτησε μαζί με τον Lagerfeld και την Cara Delevigne σε σόου στο Παρίσι

Το 2014 περπάτησε μαζί με τον Lagerfeld και την Cara Delevigne σε σόου στο Παρίσι

«Οταν επέστρεφε σπίτι μετά το μόντελινγκ σε κάποιο εξωτικό μέρος, το πρώτο που ρωτούσε ήταν “Πότε είναι η επόμενη δουλειά”», είπε πει η μητέρα του Nicole στο Vanity Fair το 2015, προσθέτοντας ότι μετρούσε τις ημέρες αντίστροφα για την επόμενη δουλειά.

Ο σχεδιαστής, όταν τον ρωτούσαν για τον βαφτισιμιό του, έλεγε πάντα τα καλύτερα και έβλεπε το μέλλον του στη μόδα.

«Ο Kroenig είναι η σύγχρονη εκδοχή του Τζάκι Κούγκαν, του ηθοποιού που ως παιδί πρωταγωνίστησε μαζί με τον Τσάρλι Τσάπλιν στην ταινία “Το Χαμίνι”», είχε αναφέρει.

«Θα ήταν διαφορετικά αν αγνοούσε το σχολείο ή δεν το έπαιρνε σοβαρά. Κάνει όλα αυτά που πρέπει και πολλά αθλήματα. Το θέμα είναι ότι αγαπά το μόντελινγκ και νομίζω ότι θα μπορούσε να έχει μια μεγαλύτερη καριέρα από τον πατέρα του».

«Το πρόσωπό του είναι σαν ένα ανοικτό παράθυρο. Υπάρχει κάτι σαν φως, αλλά έχει κι αυτή τη μελαγχολία που βλέπει κανείς στις ταινίες του Τσάπλιν. Με κάποιον τρόπο είναι πέρα από τη μόδα, αλλά την αγαπά», είχε πει ο Karl Lagerfeld.

Ο Lagerfeld λάτρευε τον βαφτισιμιό του

Ο Lagerfeld λάτρευε τον βαφτισιμιό του

Το φθινόπωρο του 2010, ο Kroenig έκανε το ντεμπούτο του στην πασαρέλα της Chanel, δίπλα στον πατέρα του στο Παρίσι

Το φθινόπωρο του 2010, ο Kroenig έκανε το ντεμπούτο του στην πασαρέλα της Chanel, δίπλα στον πατέρα του στο Παρίσι

Ο Karl Lagerfeld εκτιμούσε ότι ο μικρός θα κάνει μεγαλύτερη καριέρα από τον πατέρα του

Ο Karl Lagerfeld εκτιμούσε ότι ο μικρός θα κάνει μεγαλύτερη καριέρα από τον πατέρα του

Φωτογραφίες: AP