Home > ΓΕΥΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ > Μανιτάρια Portobello γεμιστά με κατσικίσιο τυρί, ντομάτα και μπέικον!

Μανιτάρια Portobello γεμιστά με κατσικίσιο τυρί, ντομάτα και μπέικον!

///
Comments are Off

Μανιτάρια Portobello γεμιστά με κατσικίσιο τυρί, ντομάτα και μπέικον! Ένα βραδινό που σίγουρα σε όποιους αρέσουν τα μανιτάρια θα το λατρέψουν και θα γίνει το αγαπημένο τους φαγητό!

Τι θα χρειαστείς

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξίδι

3 μανιτάρια Portobello καθαρισμένα

Αλάτι και πιπέρι

½ κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/3 του φλιτζανιού τριμμένο κατσικίσιο τυρί φέτα

1 ολόκληρη ντομάτα κομμένη σε κύβους

3 φέτες μπέικον μαγειρεμένες και κομμένες σε κομματάκια (σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα)

¼ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό

Πώς θα το φτιάξεις

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί πρόσθεσε μια λαδόκολλα. Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε ελαφρά το ελαιόλαδο μαζί με το βαλσάμικο ξίδι. Με ένα πινέλο πρόσθεσε το μίγμα πάνω από τα μανιτάρια. Πασπάλισε τα μανιτάρια με αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγάνι ρίξε μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα με λάδι και ξίδι και σοτάρισε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.

Τοποθέτησε το ταψί στον φούρνο και ψήσε τα μανιτάρια για 5 λεπτά. Γύρισε τα μανιτάρια από την άλλη πλευρά και ψήσε για άλλα 5 λεπτά. Αφαίρεσε τα μανιτάρια από τον φούρνο. Πρόσθεσε πάνω από κάθε μανιτάρι κατσικίσιο τυρί, μπέικον, κρεμμύδι και ντομάτα. Πασπάλισε με αλάτι, πιπέρι και βασιλικό. Τοποθέτησε στον φούρνο για 5 λεπτά και σέρβιρε αμέσως!

via