Home > ΓΕΥΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ > Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας (ναπολιτέν)

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας (ναπολιτέν)

///
Comments are Off

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ συσκευασία ντομάτα κονκασέ
1 πρέζα ζάχαρη
½ ντομάτα τριμμένη
1 φλιτζ. νερό
½ σφηνάκι τσίπουρο
αλάτι, πιπέρι
φρέσκο βασιλικό
100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα ανακατεύοντας τον πελτέ με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη και το νερό. Σβήνουμε με τσίπουρο. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 25 λεπτά. Η σάλτσα είναι έτοιμη όταν πήξει και απορροφήσει όλα τα υγρά.
Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιάτο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και τριμμένο τυρί.