Home > ΓΕΥΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ > Ζελέ κρασιού με σταφύλια

Ζελέ κρασιού με σταφύλια

///
Comments are Off

Συστατικά

  • 20 γρ. σκόνη ζελατίνης
  • 150 γρ. νερό + 2 κ.σ.
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 750 γρ. αφρώδης οίνος
  • ασπράδι από 1 αυγό
  • 200 γρ. σταφύλια λευκά
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σκόνη ζελατίνης με τις 2 κ.σ. νερό. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Παράλληλα, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τα 150 γρ. νερό με τα 100 γρ. ζάχαρη.
  • Αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αδειάζουμε το μείγμα της ζελατίνης και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη.
  • Προσθέτουμε τον αφρώδη οίνο και ανακατεύουμε καλά. Αφαιρούμε τον αφρό που έχει μείνει στην επιφάνεια.
  • Αδειάζουμε σε ποτήρια και μεταφέρουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες.
  • Χτυπάμε το ασπράδι για 30 δευτερόλεπτα με ένα σύρμα χειρός και με ένα πινέλοαλείφουμε με το ασπράδι τις ρώγες από τα σταφύλια.
  • Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και αφήνουμε να σφίξει το μείγμα. Σερβίρουμε πάνω από το ζελέ.

 

via