Home > ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ > Διακοσμήστε την Είσοδο του Σπιτιού σας Πρακτικά και Οικονομικά!

Διακοσμήστε την Είσοδο του Σπιτιού σας Πρακτικά και Οικονομικά!

///
Comments are Off

Εκμεταλλευτείτε τον χώρο του χολ για να εντυπωσιάσετε τους επισκέπτες αλλά και να κάνετε τη ζωή σας εύκολη και πιο όμορφη με αυτές τις μικρές παρεμβάσεις.

Είσοδος σπιτιού: ο πονοκέφαλος όλων όσων ασχολούνται με το σπίτι τους. Τα περισσότερα χολ δεν είναι οργανωμένα με τρόπο χρήσιμο αλλά και καλαίσθητο. Κι όμως, ακόμα και σε περιπτώσεις λάθους στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, οι χώροι αυτοί μπορούν να αξιοποιηθούν λειτουργικά και αισθητικά.

thehomeissue_xol

Αποφασίστε για παράδειγμα πόσο απαραίτητο είναι για εσάς ένα έπιπλο εισόδου και κυρίως αν οι διαστάσεις του χώρου επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Τα περισσότερα κομμάτια της αγοράς συνδυάζουν μια κλειστή ή ανοιχτή ντουλάπα με κάποιον καθρέφτη, που εκτός από τη χρηστική αξία του διπλασιάζει και τον χώρο. Επιλέξτε το σε ύφος και χρώμα ανάλογο με των υπολοίπων επίπλων του δωματίου και πολλαπλασιάστε τις αποθηκευτικές λύσεις του τοποθετώντας καλάθια που θα σας εξασφαλίσουν επιπλέον χώρο για μικροαντικείμενα.

Μια ανοιχτή στήλη με ράφια και πρόβλεψη για κρεμασμένα ρούχα, ένας απλός καθρέφτης κολλημένος πάνω στον τοίχο και μια μικρή κρεμάστρα τοίχου θα ολοκληρώσουν ιδανικά το σύνολο, που πλαισιωμένο από κάποια κάδρα, φωτογραφίες ή κι έναν πίνακα για τα μηνύματά σας θα αποτελέσει ένα ζεστό καλωσόρισμα για εσάς και τους καλεσμένους σας.

Ένας καθρέφτης σίγουρα μπορεί να μεγαλώσει ένα μικρό χολ.

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι ο χώρος στον διάδρομο της πολυκατοικίας έξω από την πόρτα του διαμερίσματος είναι κοινόχρηστος και δεν είναι υποχρεωμένοι οι υπόλοιποι να βλέπουν παπουτσοθήκες, παπούτσια, παιδικά καροτσάκια, ποδηλατάκια κλπ.

Όταν αντί για χολ έχετε έναν διάδρομο, ένα ιδιαίτερο έπιπλο πολλαπλών χρήσεων θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες σας. Βασική προϋπόθεση είναι να προβλέψετε να έχει το κατάλληλες διαστάσεις για να μην κλείνει το πέρασμα. Επίσης, όσο πιο στενός είναι ο διάδρομος τόσο πιο ανοιχτή πρέπει να είναι η απόχρωση στους τοίχους. Καλύψτε ένα μεγάλο μέρος του ελεύθερου από έπιπλα τοίχου με μια συλλογή από ομοιόμορφα κάδρα ή φωτογραφίες.

thehomeissue_xol03

Αν από την άλλη μεριά ο διάδρομος ή το χολ σας είναι μικρό τότε μπορείτε να επιλέξετε μακρόστενα έπιπλα που δεν πιάνουν πολύ χώρο και μπορεί να είναι εξίσου όμορφα. Ένα μακρόστενο τραπέζι για να ακουμπάτε τα απαραίτητα, ένας καθρέφτης στον τοίχο πάνω από αυτό για να μεγαλώνει τον χώρο και μερικά όμορφα διακοσμητικά θα ομορφύνουν κατά πολύ το χολ σας.

Επιλέξτε μακρόστενα έπιπλα αν η είσοδός σας είναι μακρόστενη.

Κι αν τα ειδικά έπιπλα εισόδου δεν σας αρέσουν, υπάρχει λύση αρκεί να υπάρχει χώρος: τραπέζια, κονσόλες, μεγάλες βιβλιοθήκες, ντουλάπες, συνθέσεις με ράφια, ακόμα κι ένα γραφείο πλαισιωμένα με αρκετά κάδρα στους τοίχους ενώνουν οπτικά και πρακτικά τη χρήση του χώρου με τα υπόλοιπα δωμάτια. Η απόφαση είναι δική σας.

thehomeissue_home03

Δώστε έμφαση στην τέχνη Μην ξεχνάτε να διακοσμείτε τους τοίχους σας με όμορφα έργα τέχνης που θα προκαλέσουν επιφωνήματα θαυμασμού στους φίλους σας. Ένα ιδιαίτερο έπιπλο με vintage χαρακτήρα ή σε μια πιο κλασική και διαχρονική γραμμή μπορεί επίσης να λειτουργήσει θετικά.

Θα φανταζόσασταν ποτέ πως αυτό το χολ διακοσμήθηκε πριν από 2 δεκαετίες; Ο διακοσμητής ήταν ο Justine Cushing και το σπίτι ανήκει στη Lisa McFadden. Αν το χολ σας διακοσμηθεί έξυπνα, τότε δεν πρόκειται να χρειαστεί ξανά ανανέωση μετά από 1 ή 2 χρόνια.

Βάλτε χρώμα στην είσοδο του σπιτιού σας για να σας φτιάχνει η διάθεση κάθε φορά που θα μπαίνετε σε αυτό. Αν έχετε ήδη διακοσμημένη την είσοδο με παλιά έπιπλα και δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα για ανανέωση, τότε πολύ απλά χρησιμοποιήστε μόνο χρώμα και ελάχιστα χρήματα για να ανανεώσετε τον χώρο σας. Βάψτε το παλιό σας τραπεζάκι μια έντονη απόχρωση και διακοσμήσετε με οικονομικά αντικείμενα και διακοσμητικά σε παρόμοιες ή άλλες αποχρώσεις.

Είναι πολύ ωραίο πράγμα να μπαίνουν οι καλεσμένοι σας (αλλά και εσείς οι ίδιοι) σπίτι σας και να βλέπουν όμορφα χρώματα.

Συνδυάστε μίνιμαλ διακόσμηση με ιδιαίτερα έργα τέχνης Σε αυτή την είσοδο έχει χρησιμοποιηθεί σε γενικές γραμμές μίνιμαλ διακόσμηση με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος του χώρου. Το μπλε-λευκό χαλάκι, το πετρόλ μπολ με τα λεμόνια και οι χρυσές λεπτομέρειες δίνουν στιλ και ζωντάνια στο συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού. Ο σουρεαλιστικός πίνακας προσθέτει μια ιδιαίτερη πινελιά σε όλη την είσοδο.

Ο σουρεαλιστικός πίνακας σε αυτό το χολ κλέβει όλες τις εντυπώσεις. Το σπίτι αυτό έχει διακοσμηθεί από τον διακοσμητή Benjamin Dhong, στον οποίο μάλιστα ανήκει το σπίτι.