Home > ΤΑΞΙΔΙΑ > Διακοπές σε 5 λιγότερο γνωστές πόλεις της Ευρώπης – Μήπως να το σκεφτούμε;

Διακοπές σε 5 λιγότερο γνωστές πόλεις της Ευρώπης – Μήπως να το σκεφτούμε;

///
Comments are Off

Είναι μία περίοδος που όλοι μας λίγο πολύ σκεφτόμαστε τα πλάνα του καλοκαιριού και προσπαθούμε να βρούμε τι ταιριάζει περισσότερο όχι μόνο στην διάθεση, αλλά και στην τσέπη μας.

Προορισμοί πολλοί… αν όμως είσαι από αυτούς που θέλουν κάτι καινούριο, μη αναμενόμενο προς Ευρώπη, τα παρακάτω ίσως να σε ενδιαφέρουν αρκετά.

Γιατί μπορεί η συγκεκριμένη ήπειρος να είναι γεμάτη όμορφες πόλεις, άλλες περισσότερο διάσημες και πολυπληθείς και άλλες λιγότερο τουριστικές.

Αυτές όμως οι λιγότερο τουριστικές είναι συνήθως και οι πιο γραφικές μιας χώρας, αφού τα παραδοσιακά τους στοιχεία διατηρούνται αναλλοίωτα στον μεγαλύτερο βαθμό.

Ας δούμε λοιπόν πέντε πόλεις της Ευρώπης, που σε καμία περίπτωση δεν έχουν χάσει τον τοπικό τους χαρακτήρα και σε κάνουν να τις αγαπάς με την πρώτη ματιά.

 

Λουβέν, Βέλγιο

 

Η όχι και τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό πόλη του Λουβέν, απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Βελγίου και αξίζει μία μονοήμερη επίσκεψη για να την δεις, να την περπατήσεις και να επισκεφθείς κάποια από τα αξιοθέατα της, όπως το πρώην παλάτι, τη νυν σχολή αρχιτεκτονικής.

 

 

Μάθε και αυτό: η πλατεία Oude Markt, κατέχει το ρεκόρ σε αριθμό μπαρ σε ολόκληρη τη χώρα. Απόλαυσε μία βέλγικη μπύρα και χάζεψε τους περαστικούς.

 

 

Ουτρέχτη, Ολλανδία

 

Πρόκειται για μία μικρογραφία του Άμστερνταμ και μάλιστα σε απόσταση μισής ώρας με το τρένο. Παρ’ ότι μοιάζει σε πολλά σημεία με την Ολλανδική πρωτεύουσα, αποτελεί μία πιο εναλλακτική και θεωρητικά ήσυχη επιλογή.

 

 

Όμορφα κανάλια, πλακόστρωτοι δρόμοι, υπέροχα πάρκα όπως το Wilhelminpark και το Griftpark, ποδήλατα να πηγαίνουν και να έρχονται είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Μην χάσεις την ευκαιρία να πιείς τον καφέ σου, δίπλα στο ποτάμι, να φτάσεις μέχρι  τον Καθεδρικό Πύργο που βρίσκεται στο κέντρο της Παλιάς Πόλης και είναι ο ψηλότερος στην Ολλανδία και γιατί όχι… να κάνεις και λίγο πετάλι, για να εξερευνήσεις τους κρυμμένους θησαυρούς της πόλης.

 

 

Μπολόνια, Ιταλία

 

Ένα ταξίδι στην Μπολόνια μοιράζεται ανάμεσα στην ιστορία, την τέχνη και την γαστρονομία.

Μπες στον ρυθμό της πόλης και γνώρισε κάποια από τα «πολύχρωμα» στοιχεία της.

Μην ξεχνάς ότι πρόκειται για μία πόλη ιδιαίτερα αγαπητή στους Ιταλούς… για την ακρίβεια την θεωρούν την δεύτερη ομορφότερη μετά την Βενετία. Keep in mind ότι μπορείς να την συνδυάσεις είτε με επίσκεψη, είτε με διαμονή στην Ρώμη.

 

 

Στάουφεν, Γερμανία

 

Μία πόλη βγαλμένη από έργα μεγάλων συγγραφέων. Παραδοσιακά γερμανικά σπίτια με πολύχρωμα λουλούδια στα παράθυρα τους, ρυάκια να τρέχουν στους δρόμους συνθέτουν μία εικόνα που δύσκολα θα φύγει από το μυαλό σου.

 

 

«Η πόλη του Γκαίτε», όπως αλλιώς ονομάζεται, εκτός από τα υπέροχα τοπία φημίζεται για την ποιότητα του νερού της, που χρησιμοποιείται για ιαματικούς σκοπούς σε διάφορες λουτροθεραπείες αλλά και για τη μεγάλη ποικιλία των κρασιών της.

Έχε υπόψιν σου ότι σε μισή ώρα μπορείς να βρεθείς είτε Γαλλία, είτε στην Ελβετία ενώ μία ώρα μακριά είναι το Τίτιζε, ένα από τα χειμερινά θέρετρα του Μαύρου Δάσους.

Αν είσαι λάτρης του οίνου, επέλεξε να ταξιδέψεις μέχρι την κοιλάδα του Moselle.

 

 

Στρασβούργο, Γαλλία

 

Η πόλη που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Γαλλίας, διαθέτει πολλά γερμανικά στοιχεία και θεωρείται μία πόλη-γέφυρα που ενώνει τις δύο χώρες.

Είναι γνωστή για τα διάσημα και σημαντικότατα πανεπιστήμια της, αλλά και για το γεγονός ότι έχει καταφέρει να διατηρήσει τον γραφικό, ρομαντικό και γοητευτικό της χαρακτήρα. Η ζωντάνια της έγκειται κυρίως στην έντονη φοιτητική δραστηριότητα.