Home > Για Φαγητό > Γκιούλμπασι: Μια υπέροχη συνταγή για όλη την οικογένεια

Γκιούλμπασι: Μια υπέροχη συνταγή για όλη την οικογένεια

Το γκιούλμπασι είναι ένα υπέροχο φαγητό απ την Σμύρνη και γενικότητα τη Μικρά Ασία, που πάντα αγαπούσαν οι πρόγονοι μας.

Γι αυτό και ρωτήσαμε τους ειδικούς της αγοράς κρεάτων Κούρτης και μας εξήγησαν οτι στο ελληνικό παραδοσιακό μας γκιούλμπασι, βάζουμε συνήθως διαφορετικά είδη κρέατος μαζί, όπως τρυφερό μοσχαράκι ή αρνί. Πάμε να δούμε αναλυτικά τη συνταγή:

Υλικά για 4 άτομα:

1,5 κιλό μοσχαράκι ή αρνί κατά προτίμηση σβέρκο, 300 γρ κασέρι 50 γρ φιστίκια, 100 γρ βούτυρο γάλακτος, 3-4 σκελίδες σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι

Τρόπος Παρασκευής:

Καθαρίζουμε το κρέας και το χαράζουμε τμηματικά χωρίς να το κόβουμε μέχρι κάτω. Το αλατοπιπερώνουμε και το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το ψιλοκομμένο σκόρδο βάζοντας στο ενδιάμεσο του κρέατος χοντρές φέτες από τυρί κασέρι. Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια αλεσμένα, λίγο μπαχάρι και το τυλίγουμε καλά σε λαδόκολλα δένοντας σφιχτά με σπάγκο ώστε να μην φύγουν τα υγρά του ψησίματος.

Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου δυόμιση ώρες σε χαμηλή φωτιά και το σερβίρουμε συνήθως μέσα στη λαδόκολλα του ψησίματος. Καλή επιτυχία