Home > Face to Face > Γίνεσαι ευτυχισμένος όταν σταματάς να σε συγκρίνεις…

Γίνεσαι ευτυχισμένος όταν σταματάς να σε συγκρίνεις…

///
Comments are Off

Κάθε άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να εντυπωσιάζει, να αρέσει και να επιβεβαιώνεται απ’ τους συνάνθρωπούς του. Όλο αυτό, όμως, θέλει προσοχή. Θα πρέπει να βάζεις και κάποια όρια για να μη χάσεις τον εαυτό σου και μεταμορφωθείς σε κάτι που δε θα σου αρέσει.

Η ζωή αποτελείται από στιγμές. Όμορφες κι άσχημες. Αυτές σου προσφέρουν πολλά και σε μαθαίνουν να διαμορφώνεις ισχυρές απόψεις που θα σου είναι χρήσιμες στην πορεία της ζωής σου. Δίνεις, παίρνεις κι αφήνεις το στίγμα της μοναδικότητάς σου.

Η αλήθεια είναι ότι όταν σε νοιάζει μόνο το τι σκέφτονται οι υπόλοιποι για σένα, έχεις μπει σε μια διαδικασία υποτίμησης της ύπαρξής σου. Δε νομίζω πως σου χρειάζεται αυτό. Ξέρεις, οι σωστοί άνθρωποι θα σ’ αγαπούν για αυτό που πραγματικά είσαι και θα σε σέβονται.

Αποτέλεσμα εικόνας για Γίνεσαι ευτυχισμένος όταν σταματάς να σε συγκρίνεις

Είναι κλισέ, αλλά είναι η αλήθεια. Δε χρειάζεται να ακολουθείς τα βήματα των άλλων. Αυτό σε αποτρέπει απ’ το να αποφασίζεις εσύ για το μέλλον σου και σε εμποδίζει να φτιάξεις το δικό σου μονοπάτι και να ψάξεις για μια διαφορετική κατεύθυνση.

Στο τέλος της διαδρομής –είτε κερδίσεις είτε χάσεις– θα ξέρεις ότι προσπάθησες στηριζόμενος στις δικές σου δυνάμεις. Χωρίς να μπεις στη διαδικασία να συγκρίνεις τα επιτεύγματα και τις αποτυχίες σου.

Αυτός που δεν τον απασχολεί να αντιγράφει κανέναν είναι κι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Έχει τις δικές του αξίες, τα δικά του ιδανικά και την πρωτοβουλία των κινήσεών του. Το να τραβήξεις την προσοχή κάποιου ανακαλύπτοντας τρόπους προσέγγισης που δεν είναι αληθινοί, θα σε αποξενώσει απ’ την πραγματικότητα κι αναγκαστικά θα συμβιβαστείς με το ψέμα.

Το ιδανικό είναι να σπαταλάς λιγότερο χρόνο προσπαθώντας να γίνεις αρεστός σε όλους και περισσότερο χρόνο για να καταλάβεις ποιος είσαι και ποιοι είναι οι σκοποί, τα όνειρά σου. Το ψεύτικο δεν είμαστε πάντα σε θέση να το αναγνωρίσουμε ή να το δούμε ξεκάθαρα, έτσι υποθέτουμε ότι μπορεί και να μην υπάρχει.

Αποτέλεσμα εικόνας για Γίνεσαι ευτυχισμένος όταν σταματάς να σε συγκρίνεις

Αυτό συμβαίνει καθημερινά εκεί έξω. Πολλοί θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι είσαι κατώτερος κι εγωιστής επειδή δεν μπαίνεις στη διαδικασία να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους υπολοίπους. Είναι αυτοί που έχουν χάσει την αυτοκυριαρχία τους και τρέφονται με τη δυστυχία των «θυμάτων» τους.

Έχε τη δική σου προσωπικότητα και τον έλεγχο όσων κάνεις. Τη στιγμή που αποφασίζεις να πραγματοποιήσεις κάτι που ξέρεις ότι θα σε κάνει δυστυχισμένο, κανένας δε θα φταίει πέρα από σένα. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και δεν αλλάζει όσο κι αν το επιθυμείς.

Δημιούργησε μια σωστή εικόνα που θα στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στον εσωτερικό σου κόσμο. Σε ό,τι κι αν πηγάζει από μέσα σου χωρίς κανέναν ενδοιασμό, χωρίς να τα αναλύεις όλα στο μέγιστο βαθμό. Βρες όλα εκείνα που θαυμάζεις κι άφησέ τα ελεύθερα να σε ταξιδέψουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για Γίνεσαι ευτυχισμένος όταν σταματάς να σε συγκρίνεις

Δε χρειάζεται να ακολουθείς κανέναν. Μόνο να επενδύεις στις στιγμές σου και θα βρεις την πραγματική ευτυχία και γαλήνη που τόσο έχεις ανάγκη. Αγάπησε αυτό που είσαι κι αν δεν ξέρεις τον τρόπο, τότε άκουσε την καρδιά σου. Αυτή θα σε οδηγήσει εκεί που είναι ο προορισμός σου.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός. Είσαι ήδη άξιος για όλα αυτά που σου έχουν δοθεί. Και μόνο εσένα δε χρειάζεται να απογοητεύεις. Εκεί είναι το μυστικό. Όλα αλλάζουν και τίποτα δε μένει ίδιο. Πολλές ευκαιρίες δε θα σου δοθούν για δεύτερη φορά. Είσαι ξεχωριστός κι αυτό είναι το σπουδαιότερο δώρο που έχεις πάρει.

Και μην ξεχνάς πως οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν. Το μόνο που θα έχεις για πάντα, είναι ο εαυτός σου. Οι καλύτερες ιστορίες γράφτηκαν από εκείνους που είχαν την τόλμη να πάνε στα μέρη που ελάχιστοι θα τολμούσαν να φτάσουν. Είναι η ώρα σου, λοιπόν, να απελευθερωθείς απ’ τις ανασφάλειές σου κι όλα αυτά που σε κρατάνε πίσω.

via