Home > post-slider > Αλμυρά cupcakes με φύλλο κρουστας

Αλμυρά cupcakes με φύλλο κρουστας

///
Comments are Off
Συστατικά

Για τις κρέπες

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 260 γρ. γάλα
  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κ.γ. σπορέλαιο για κάθε κρέπα

Για τη γέμιση

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 3 αυγά
  • 120 γρ. γάλα
  • 120 γρ. μαγιονέζα
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο για το λάδωμα της θήκης

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα (προαιρετικά)
  • τοματίνια (προαιρετικά)
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το μείγμα της κρέπας

  • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
  • Βάζουμε τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε ανακατέψει με το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή χυλού.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  • Τέλος προσθέτουμε την κανέλα, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψάκι για να κρυώσει πιο γρήγορα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και τη μαγιονέζα με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τον κιμά όταν έχει κρυώσει ελαφρώς και τέλος τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Για τη σύνθεση

  • Ρίχνουμε το σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το απλώνουμε και μόλις κάψει λίγο το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά, παίρνουμε λίγο από το μείγμα της κρέπας με μια βαθιά κουτάλα και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
  • Μόλις είναι έτοιμη η κρέπα θα αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι και τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί. Δεν θέλουμε να πάρει πολύ χρώμα γιατί θα ψηθεί και στον φούρνο.
  • Επαναλαμβάνουμε για άλλα 11 φύλλα κρέπας.
  • Λαδώνουμε με το ηλιέλαιο ένα ταψάκι για muffin 12 θέσεων και στρώνουμε από μία κρέπα σε κάθε θήκη.
  • Μοιράζουμε το μείγμα της γέμισης στις κρέπες μέχρι να γεμίσουν κατά τα 2/3.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε προαιρετικά με ρόκα και τοματίνια κομμένα στη μέση.

 

 

 

 

 

via