Home > top-news > Ένα εντυπωσιακό διαμέρισμα στη Λιθουανία που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη οικογενειακή κατοικία

Ένα εντυπωσιακό διαμέρισμα στη Λιθουανία που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη οικογενειακή κατοικία

Βάζοντας τις λέξεις “οικογένεια” και “σπίτι” σε μία πρόταση που αφορά την διακόσμηση, θα κατέληγες μάλλον με μία όχι και τόσο θελκτική φράση, όπως η “οικογενειακή κατοικία”. Και θεωρώ πως σαν έννοια δεν είναι τόσο εντυπωσιακή για τον μέσο αναγνώστη, διότι οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει το οικογενειακό σπίτι με την σχεδόν άτσαλη εικόνα ενός χώρου που κυριαρχείται από την άνεση και όχι από το στυλ ή την τάξη.

Όλα τα παραπάνω, όμως, καταρρίπτονται στη θέα αυτού του πολυτελούς διαμερίσματος στην πόλη Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Βλέπεις, το τοπικό αρχιτεκτονικό γραφείο Aketuri Architektai ανέλαβε τη διαμόρφωση του εκπληκτικού σπιτιού για λογαριασμό μιας νέας τριμελούς οικογένειας με urban αισθητική και ιδιαίτερη αγάπη στα ταξίδια! Και κάπως έτσι προέκυψε ένα contamporary σύνολο με αρκετά comfy χαρακτήρα, παρά τη stylish εικόνα του!

“Έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα μέρος αναζωογόνησης, άνεσης και ηρεμίας” εξηγεί η αρχιτεκτονική ομάδα και συνεχίζει: “Στόχος του project ήταν να κατασκευαστεί ένα interior ήρεμο, αγνό και απελευθερωμένο από αχρείαστες λεπτομέρειες”.

Πράγματι, οι σχεδιαστές ξεκίνησαν τη διαδικασία ενώνοντας δύο κατοικίες που βρίσκονταν στον όροφο, ώστε να τις ενοποιήσουν σε ένα ενιαίο διαμέρισμα. Ο χώρος της πρόσοψης “στεγάζει” πλέον τους open plan κοινόχρηστους χώρους της τραπεζαρίας, του καθιστικού και της κουζίνας, ενώ το πίσω μέρος του διαμερίσματος είναι αφιερωμένο στα υπνοδωμάτια και τα μπάνια της οικογένειας.

Βασικό χαρακτηριστικό των “ανοιχτών” χώρων του σπιτιού είναι οι απαλές γκρι αποχρώσεις του γενικού περιβάλλοντος, το οποίο ολοκληρώνεται με σκουρόχρωμες αποχρώσεις στα έπιπλα και τους βασικούς όγκους.

Με αυτό τον τρόπο δίνεται ισορροπία και εκλεπτυσμένη απλότητα στην cozy διακόσμηση. Επιπλέον, οι οροφές έχουν επενδυθεί με βιομηχανικό μπετόν, δίνοντας ακόμη πιο urban χαρακτήρα στον χώρο, ενώ στα δάπεδα έχει χρησιμοποιηθεί γκρι μωσαϊκό, που ταιριάζει υπέροχα με τα λευκά πλακάκια που έχουν τοποθετηθεί στον τοίχο της κουζίνας.

Στο δεύτερο τμήμα του σπιτιού, οι τοίχοι του διαδρόμου έχουν επενδυθεί με ξύλινες προσόψεις, ώστε να εντείνουν ακόμη περισσότερο την αίσθηση ιδιωτικότητας που χαρακτηρίζει τα υπνοδωμάτια. Την ίδια στιγμή, η αισθητική του καθιστικού φαίνεται πως μεταφέρεται και στο μπάνιο, το οποίο έχει ολοκληρωθεί με γκρίζο φινίρισμα στα oversized πέτρινα πλακάκια.

t-life.gr